16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua norocoasa a lui Zenga

Steaua norocoasa a lui Zenga

Singura reprezentanta a Romaniei in cupele europene, Steaua, a reusit joi seara sa inceapa cu dreptul aventura sa in Cupa UEFA, cistigind primul meci din cadrul grupei B. Trupa lui Zenga a avut un adversar incomod, Standard Liege, o echipa de top in campionatul belgian, care s-a calificat in grupe in dauna germanilor de la VfL Bochum. Meciul a fost echilibrat, cele doua formatii, considerate de valori apropiate, luptindu-se cu indirjire pentru fiecare balon. Terenul greu a fost si el o cauza pentru care echipele au intimpinat ceva greutati in faza de constructie.

Prima repriza a fost saraca in faze de poarta, oferind, in schimb, citeva scene de lupta.

In urma unei lovituri primite in fata, Sorin Ghionea a fost nevoit sa-si puna din nou masca de protectie, pe care a purtat-o dupa ce a suferit o deviatie de sept nazal la meciul cu Zeleznik Belgrad, din turul preliminar al Cupei UEFA. In minutul 24, dupa un contact, Adrian Neaga si Onyewu au sarit la bataie, fiind nevoie de interventia arbitrului, apoi a coechipierilor si a secundului stelist Massimo Pedrazzini pentru ca spiritele sa fie calmate.

In partea secunda, echipele au lasat deoparte prudenta si au iesit mai decise la joc. Stelistii au fortat golul, dar belgienii au stiut sa-si tina adversarul la distanta. A fost insa nevoie de interventia total neinspirata a lui Dragutinovici pentru ca Steaua sa treaca in avanta. Fundasul echipei belgiene a marcat un autogol de toata frumusetea, reluind imparabil cu capul, in propia poarta, o centrare a lui Dorinel Munteanu (’68). A fost momentul cind elevii lui Zenga s-au descatusat, punind stapinire pe joc. Oaspetii au acuzat socul si nu s-au mai regasit, Munteanu fiind la un pas de 2-0, sutul sau din marginea careului fiind deturnat in corner de Runje.

Pina la urma a fost 2-0, Oprita angajindu-l pe dreapta pe Paraschiv, centrarea acestuia prin fata portii fiind reluata in plasa de Neaga (’81). Dupa gol, Steaua a mizat numai pe aparare, inchizind orice culoar spre poarta lui Martin Tudor, care nu a mai avut emotii decit o singura data.

Infringerea suferita in „Ghencea“ este prima pentru Standard Liege in fata unei formatii romanesti. In precedentele intilniri, Standard a scos-o din Cupa UEFA pe Universitatea Craiova, in 1973, dupa 2-0, la Liege, si 1-1, la Craiova, iar in 1980, tot in Cupa UEFA, echipa belgiana a eliminat-o pe Steaua, dupa 1-1, la Liege, si 2-1, la Bucuresti.

In urmatorul meci din grupa, „militarii“ vor intilni, in deplasare, pe 4 noiembrie, pe AC Parma, formatie la care evolueaza Ianis Zicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS