16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Briliantul“ ar putea fi depistat pozitiv cu cocaina si risca o suspendare de doi ani

„Briliantul“ ar putea fi depistat pozitiv cu cocaina si risca o suspendare de doi ani

A devenit deja o obisnuinta ca Adrian Mutu sa tina prima pagina a ziarelor. Si, la fel de obisnuit, era si faptul ca aparitiile lui Mutu nu aveau legatura cu fotbalul, ci cu „actiunile“ sale din afara gazonului. De data aceasta, o acuzatie extrem de grava s-a abatut asupra internationalului roman, care i-ar putea compromite cariera. Aventurile nocturne, viata dezordonata si conflictul cu antrenorul sau de la Chelsea nu mai au relevanta in fata bombei lansate de mass-media britanice. Ziarele engleze au publicat stirea ca „Briliantul“ a fost depistat pozitiv la un control antidoping, riscind doi ani de suspendare, praful interzis folosit de Mutu fiind cocaina.

Potrivit agentiei Datasport, care citeaza publicatia saptaminala Mail on Sunday, Mutu a fost supus unui test antidoping in urma cu citeva saptamini, la baza de antrenament a lui Chelsea, iar rezultatul ar fi fatal pentru jucatorul roman. In cazul in care contraexpertiza pe care o poate solicita fotbalistul se va dovedi pozitiva si se va adeveri faptul ca Mutu s-a dopat, el ar putea sta doi ani departe de gazon.

Presa engleza precizase ca in Premier League a fost depistat pozitiv un fotbalist renumit de la o echipa celebra, insa Federatia Engleza de Fotbal (FA) nu a dat publicitatii numele jucatorului si nici pe cel al clubului la care acesta evolueaza. Totodata, FA a refuzat sa comenteze informatia aparuta, dar anuntase anterior ca intentioneaza sa intareasca programul antidopaj ca urmare a controlului pozitiv suferit de Rio Ferdinand, fundasul lui Manchester United, in 2003.

Publicatia engleza The Sun noteaza insa ca „scandalul cocaina“ este ultimul dintr-o lunga serie in care romanul a fost implicat. „Mutu, care cistiga anual trei milioane de lire sterline, poate cere contraexpertiza, dar daca si aceasta va iesi pozitiv, mai mult ca sigur va primi din partea Federatiei Engleze sanctiunea maxima“, a scris cotidianul englez.

„Baciul“ a plecat imediat la Londra

Stirea aparuta in presa engleza a facut ca impresarii lui Adi Mutu, Gheorghe Popescu si Victor Becali, sa plece, ieri dimineata, spre Londra, pentru clarificarea situatiei jucatorului. „Ma indoiesc ca este vorba despre un complot al clubului Chelsea. Astazi ne vom intilni cu cei din conducere si cu antrenorul si vom vedea ce se intimpla“, a spus Popescu. „Baciul“ spera ca informatiile aparute in presa engleza sa fie doar zvonuri: „Din moment ce nu a fost dat un comunicat oficial din partea clubului, a Comisiei de Disciplina din Anglia sau a Comisiei Antidrog, sa speram ca este doar un zvon si o informatie falsa.“

Fostul international roman considera ca este un lucru foarte grav daca se va adeveri ca Mutu a fost descoperit dopat. „Cu siguranta ca acest zvon, daca s-ar adeveri, nu e un lucru laudabil, in primul rind pentru jucator si in al doilea rind pentru fotbalul romanesc. In momentul in care esti depistat pozitiv este grav oricum, cu atit mai mult daca este vorba de cocaina“, a spus Popescu, care a precizat ca Mutu este socat de acuzatiile care i se aduc si nu vrea sa dea declaratii presei pina cind aceasta situatie nu va fi clarificata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS