21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRazboi in teren, pace in tribune

Razboi in teren, pace in tribune

Ziua „FIFA fair-play“ s-a stabilit parca special pentru o partida intre Universitatea si „Poli“ AEK, cele mai iubite echipe din provincie si ale caror galerii sint infratite. Chiar daca fanii oaspetilor vor protesta astazi fata de rezultatele echipei din ultima vreme, destui suporteri timisoreni se vor afla la meci, probabil chiar in peluza galeriei craiovene.

Disputa din teren se anunta insa a fi crincena, pe viata si pe moarte. Chiar daca au cistigat doua meciuri in deplasare, unul in campionat si altul in Cupa Romaniei, Stiinta nu si-a convins inca sustinatorii sa vina din nou in numar mare la stadion. Daca se astepta la forfaiturile lui Lutu, Bastina si Stoianof, Badea a fost lovit din senin de un traznet: atacantul sau de baza, Njock, s-a accidentat in baie si nu va juca cel putin doua saptamini. In aceste conditii, tehnicianul oltean depinde practic de eficienta liniei mediene, cu Plesan revenit dupa suspendare si cu Frunza in mare forma.

Probabil ca antrenorul Universitatii va miza tot pe un singur virf veritabil, avind de ales intre Borbely, M. Ilie, Rubenilson si I. Iordache, cu Plesan si Frunza la sustinere. Jovanovic a fost trimis la echipa a doua dupa prestatia penibila de la Zalau, iar M. Iordache va acoperi postul sirbului, in timp ce Preda va juca pe banda stinga.

Este una dintre rarele ocazii in care Universitatea intilneste o echipa aflata intr-o tensiune mai mare decit cea din cadrul clubului craiovean. Primarul, suporterii, presedintele si antrenorul s-au coalizat si blameaza prestatia formatiei timisorene, punind la indoiala valoarea jucatorilor. Aceiasi oficiali ai clubului n-au tinut cont insa de avertismentul lui Panduru, care a demisionat inaintea inceperii turului, acuzind valoarea scazuta a lotului.

Cert este ca dupa infringerile suferite in fata celor doua echipe ale dusmanului de moarte, Dinamo, alb-violetii doresc sa se „scoata“ la Craiova, in fata unei echipe care a cistigat un singur joc pe teren propriu, in acest sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS