23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOwen, propus capitan al „Albionului“

Owen, propus capitan al „Albionului“

Selectionerul Angliei, Sven Goran Eriksson, i-a transmis capitanului nationalei, David Beckham, dupa ce acesta a recunoscut ca a incasat deliberat un cartonas galben, sa se gindeasca mai bine inainte de a vorbi si i-a reamintit zicala „Tacerea este de aur“. „Am vorbit cu David si s-a scuzat. Nu stiu ce vor sa faca FIFA si Federatia Engleza mai departe, dar pentru mine acesta este un caz incheiat“, a precizat antrenorul suedez, in timp ce forul mondial se gindeste la o suspendare severa a jucatorului.

Opinia publica din Anglia este divizata in privinta lui Beckham, multa lume il sustine, dar sint si voci care solicita inlocuirea lui din postura de capitan al nationalei. Pentru cei din ultima tabara, inlocuitorul perfect al mijlocasului lui Real Madrid este coechipierul sau Michael Owen. Spre deosebire de „Becks“, abonat la titlurile de pe prima pagina privind viata sa privata si comportamentul sau, „Wonder Kid“ a stiut sa-si protejeze viata privata, iar pe teren a demonstrat ca este mai productiv pentru echipa Angliei.

Beckham a marcat 15 goluri in 75 de meciuri pentru nationala Albionului, in vreme ce Owen a inscris 28 de goluri in 65 de meciuri, printre care o tripla istorica in meciul cu Germania (5-1), disputat la München in 2001, pentru preliminariile CM 2002, si acel gol memorabil din partida cu Argentina de la CM 1998, cind avea doar 18 ani.

Owen trece in prezent printr-o criza de forma la Real Madrid, unde nu-si cistiga locul in primul „11“ si este acuzat deseori ca „plonjeaza“ in careu, pentru a obtine un penalty, dar niciodata nu a fost vazut urmarind cu furie un adversar care l-a doborit sau insultind arbitrii, motive pentru care englezii il vad cel mai indreptatit sa poarte banderola de capitan al echipei nationale. Michael Owen a dovedit ca este si un bun diplomat inaintea meciului din Azerbaidjan, cind a refuzat politicos sa comenteze gestul lui Beckham, cerindu-si scuze ca nu poate raspunde transant: „Simt ca sint intr-o situatie in care, orice as spune, va fi gresit. Cred ca ma veti ierta daca ma eschivez. Nu m-am eschivat niciodata de la o intrebare inainte, dar trebuie sa o fac acum.“

Dupa meciul din preliminarii, in care a purtat banderola de capitan, fostul copil minune al fotbalului englez a afirmat: „A fost o noapte mare pentru mine, sa fiu capitan, sa invingem, sa marchez si sa ma intorc in Anglia pentru a-mi vedea familia. A fost o noapte perfecta.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS