22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnglezii vor doua finale europene

Englezii vor doua finale europene

Englezii trag tare pentru ca finala editiei din 2007 a Ligii Campionilor sa aiba loc pe noul stadion „Wembley“, care urmeaza sa fie inaugurat peste doi ani, iar cea a Cupei UEFA din 2006 sau 2007, pe arena din Manchester. Federatia Engleza de Fotbal (FA) a expediat ieri, la sediul din Elvetia al UEFA, documentele necesare pentru depunerea celor doua candidaturi. „Fotbalul englez poate pune la dispozitie citeva arene foarte bune. Credem ca stadionul «Wembley» si cel din Manchester ar putea fi niste locatii minunate pentru aceste finale“, a precizat presedintele FA, Geoff Thompson.

Noul „Wembley“, aflat in constructie in nordul Londrei, va fi dat in folosinta la inceputul anului 2006 si va avea o capacitate de 90.000 de locuri. Arena din Manchester, pe care isi disputa meciurile formatia locala Manchester City, a fost modernizata recent si are 48.000 de locuri.

Anglia a gazduit ultima oara finala celei mai importante competitii europene intercluburi in anul 1992, cind Barcelona a invins Sampdoria pe vechiul stadion „Wembley“, cu 1-0, prin reusita olandezului Ronald Koeman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS