22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAm scapat de „complexul Zalau“

Am scapat de „complexul Zalau“

Universitatea a pierdut de doua ori in aceeasi faza a Cupei Romaniei, „saisprezecimi“, meciurile cu Armatura Zalau, in 1988 si in 1995. Ieri, alb-albastrii au demonstrat ca au invatat istoria, si nu au tratat cu superioritate adversarii, impunindu-se la Zalau, cu scorul de 2-0.

Prima repriza a fost echilibrata, cu ocazii de ambele parti, insa calitatea jocului a fost influentata de vintul care a batut cu putere pe tot parcursul partidei. Oltenii au inceput mai bine meciul si Frunza a ratat, in minutul 2, o buna oportunitate de a marca. Gazdele au replicat destul de repede prin Ungurusan, care a sutat puternic de la zece metri, insa Guso a avut un reflex extraordinar si a respins (’15). Universitatea a deschis scorul in minutul 24, in urma unei faze fixe: Vigariu a fost faultat la marginea careului mare al Armaturii, Bundea a trimis o centrare „covrig“ din lovitura libera acordata de centralul L. Dan, iar Muntean, presat de Njock, a deviat balonul in propria poarta. Fotbalistii din Zalau puteau egala in minutul 40, cind au beneficiat de o lovitura libera la 17 metri de poarta lui Guso, insa Cornaci a sutat putin peste transversala.

In repriza a doua, alb-albastrii le-au intins o cursa adversarilor lor, lasindu-se dominati si declansind contraatacuri periculoase. Doua astfel de actiuni ofensive ale craiovenilor se puteau incheia cu gol, insa Frunza nu l-a putut invinge pe portarul Lazareanu, desi scapase singur cu acesta (’59, ’61). In minutul 77, Universitatea a majorat scorul la 2-0, Frunza primind o pasa la centrul terenului si executindu-l din careu pe goal-keeper-ul gazdelor, dupa ce a facut o cursa de 40 de metri in care a pierdut pe drum un adversar. Universitatea isi putea majora diferenta patru minute mai tirziu, insa Njock a sutat peste transversala desi scapase singur cu portarul.

Echipa din Banie s-a calificat fara emotii in optimi si poate spera ca va ajunge in finala, mai ales ca doua dintre favoritele Cupei Romaniei, Steaua si Rapid, au fost eliminate ieri din competitie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS