14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Stapinul nisipurilor“ a murit

„Stapinul nisipurilor“ a murit

Motociclistul francez Richard Sainct, de 34 de ani, a fost victima unui accident mortal la mijocul acestei saptamini, in timpul celei de-a IV etape a Raliului Faraonilor din Egipt, proba rezervata automobilelor si motocicletelor. Supranumit „Stapinul nisipurilor“, Sainct, triplu invingator al raidului Paris-Dakar (1999, 2000 si 2003), originar din Africa de Sud, a cazut in timpul primei probe speciale a etapei. El a fost transportat cu elicopterul, dar a decedat la sosirea in spitalul de campanie al cursei.

Potrivit medicilor, Richard Sainct a decedat din cauza unei fracturi a vertebrelor cervicale. „Moartea a survenit in urma unei rupturi a vertebrelor cervicale, care a condus la oprirea respiratiei si a circulatiei sanguine“, a spus o sursa de la spitalul Siwa, unde a fost transportat Sainct imediat dupa accident.

Potrivit sursei citate, motociclistul a cazut la kilometrul 285 al celei de-a IV etape din Raliul Faraonilor, in timp ce rula pe o portiune de pista acoperita cu nisip, fiind proiectat la 80 de metri.

Echipa austriaca KTM, pentru care concura Sainct, s-a retras din competitie, in semn de omagiu fata de motociclistul francez. Richard Sainct a cistigat Raliul Faraonilor in 2002. In palmaresul pilotului francez mai figureaza victorii in Raliul Atlasului (1997, 1998), Raliul Tunisiei (1998, 1999), Raliul Marocului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS