12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMemorialul „Paul Andronache“

Memorialul „Paul Andronache“

De ieri a debutat in Banie cea de-a patra editie a memorialului de sah „Paul Andronache“. Organizata de Asociatia Judeteana de Sah, competitia se desfasoara pe parcursul a trei zile, fiind dedicata memoriei marelui jucator craiovean de sah, Paul Andronache, plecat dintre noi in 2000. Campion de sah al regiunii Oltenia, in anii 1964 si 1966, Paul Andronache a fost component al echipei Autorapid Craiova, in 1968, si al Universitatii Craiova, in perioada 1973 – 2000.

Editia din acest an a memorialului de sah include mai multe concursuri sportive. Competitia a debutat ieri dupa-amiaza, in sala rosie a Cercului Militar Craiova, cu un turneu de sah rapid 2 x 15 minute, destinat juniorilor si dotat cu premii in valoare de 4.500.000 de lei.

Astazi, va avea loc un open de blitz, dotat de asemenea cu premii, taxa de participare fiind de 50.000 de lei, pentru adulti, si 30.000 de lei, pentru juniori (pina in 20 de ani). Concursul se va desfasura tot in sala rosie a CM Craiova, incepind cu ora 10.00, si va fi condus de arbitrul national Gongu Raducan (Bucuresti).

La competitie vor participa si maestrii MF Serban Neamtu (Timisoara) si MI Emil Ungureanu (Timisoara). Memorialul „Paul Andronache“ se va incheia miine, cu un meci demonstrativ inter-echipe, Craiova – Romania, care se va disputa intre fostii colegi de la Universitatea Craiova si partenerii de joc din tara ai regretatului sahist craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS