16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEmotii pentru Zenga

Emotii pentru Zenga

Steaua a avut un debut dificil in primul tur al Cupei UEFA, impunindu-se la limita, 2-1, in fata formatiei bulgare TSKA Sofia. Cu 20.000 de spectatori in tribune, dintre care aproximativ 3.000 de sustinatori ai oaspetilor, elevii lui Zenga nu au facut un joc rau, dar s-au lovit de o echipa bine asezata in teren, cam de aceeasi valoare. Bucurestenii au inceput bine partida, reusind sa deschida scorul, in minutul 10, prin Rica Neaga, care a sutat necrutator de la marginea careului, dupa o patrundere individuala. Bulgarii au iesit insa la joc, au echilibrat ostilitatile, iar, in minutul 27, Ianev a sutat de la aproape 25 de metri, mingea pacalindu-l pe Hamutovski, pozitionat gresit, si intrind in poarta, 1-1.

Steaua a trecut peste socul egalarii si, pina la pauza, si-a mai creat doua mari ocazii de gol, dar Paraschiv a trimis mingea cu capul in bara (’40), iar Dica a reluat cu capul pe linga poarta (’44).

La reluare, multumiti de rezultat, bulgarii au cautat sa-l conserve, bazindu-se doar pe arma contraatacului. Stelistii au presat in majoritatea timpului, fortind victoria, dar sutul lui Florentin Dumitru, din minutul 50, lovitura de cap a lui Dica (’53) sau a lui Paraschiv (’55) nu au adus si golul mult asteptat. Cu 11 minute inainte de final, Dumitru a centrat in careu, iar Dica, aflat la limita ofsaidului, a trimis mingea cu capul, peste Ivanov, iesit neinspirat, salvindu-l pe Zenga si aducind victoria Stelei. Golul primit insa de „militari“ le-a ingreunat misiunea de la Sofia, unde trebuie sa marcheze, pentru a nu avea emotii mari in lupta pentru calificare.

Ambii tehnicieni s-au declarat multumiti

La finalul partidei, antrenorii celor doua echipe au fost de parere ca ambele formatii au facut un joc reusit. Walter Zenga a acuzat insa si faptul ca fotbalistii bulgari au simulat faulturi pentru a trage de timp: „Putem spune ca s-a jucat doar o jumatate din meci, dar a fost un joc reusit. Cred ca, dupa ce am fost egalati, jucatorii mei au fost debusolati timp de circa zece minute. Pentru a cistiga un meci, fotbalistii apeleaza la orice mijloace, la orice tertipuri. Ei nu sint de blamat pentru aceste lucruri, intrucit fac totul ca echipa lor sa cistige.“

La rindul sau, Ferario Spasov s-a declarat incintat si de atmosfera creata de spectatorii prezenti pe arena din Ghencea: „Fanii celor doua echipe au creat un spectacol deosebit, aspect care a facut meciul si mai placut. Echipa mea a inceput jocul mai greu, dar am echilibrat partida si am egalat relativ repede. Dupa pauza, Steaua a dominat jocul si a mai inscris o data. Am marcat un gol in deplasare, dar asta nu inseamna ca sintem deja calificati. Calificarea se joaca la Sofia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS