10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStaicu, Badea si Rednic conduc Universitatea

Staicu, Badea si Rednic conduc Universitatea

Geolgau a fost antrenor luni, marti a fost ziua cuplului Iovan-Boldici, iar miercuri, la meciul cu Armata, a stat pe banca Eugen Neagoe. Nici unul dintre acestia nu a apucat insa sa conduca echipa intr-un meci oficial, deoarece al patrulea antrenor in tot atitea zile la Universitatea a fost Mircea Rednic.

Sustinut de suporteri „pina in pinzele albe“ (expresie consacrata la inceputul saptaminii de penultimul patron al clubului), Rednic a promis la plecare ca va reveni in Banie. Intoarcerea „Puriului“ s-a petrecut insa mai repede decit si-ar fi imaginat cel mai fervent sustinator al antrenorului, la numai trei zile dupa ce acesta isi lua la revedere de la fotbalisti si suporteri.

Mai intii, ieri-dimineata, la ora 10.00, Dinel Staicu a redevenit patron al Universitatii Craiova, dupa ce Mititelu nu i-a virat doua milioane de dolari in termenul prevazut de contractul incheiat luni dimineata. Imediat, Staicu a transferat toate activele clubului pe alta societate si Mititelu a devenit istorie pentru Universitatea. „Credeam ca am dat echipa pe miine bune, dar m-am inselat. Sper sa refacem imaginea negativa creata in jurul Universitatii prin performanta, iar asta inseamna sa cistigam cu 3-2 dupa ce sintem condusi cu 2-0“, a spus Staicu.

Badea l-a dorit pe Rednic

Prima masura a lui Staicu: readucerea lui Badea in fruntea clubului, in functia de presedinte, asezindu-l insa si pe Mugurel Staicu, fratele sau, pe postul de vicepresedinte. Pasul urmator avea sa fie numirea lui Mircea Rednic ca antrenor principal, una dintre conditiile puse de Pavel Badea la acceptarea postului.

„Dinel m-a rugat sa fiu din nou presedinte, iar eu am acceptat, pentru ca Universitatea a trecut prin momente grele in ultimele zile, iar circul din cadrul clubului mi-a dat un gust amar. Conditia mea la revenire a fost sa am mina libera la club, iar prima decizie a fost readucerea lui Mircea Rednic. Am incredere in el, asa cum are toata lumea din jurul echipei si sper sa fie bine in viitorul apropiat“, a spus Badea.

Presedintele si antrenorul avusesera o disputa, reliefata si de citeva „intepaturi“ in presa, dar s-au impacat dupa ce au descoperit „dusmanul“ comun: Mititelu. Badea a incercat ieri sa mascheze „contrele“ avute cu patronul de trei zile al Universitatii: „Cred ca Mititelu a venit cu inima deschisa la Universitatea, dar nu stia ce presiune presupune conducerea unui club de o asemenea anvergura. Trebuie sa il lasam in pace, dar si el pe noi“.

Imediat insa a venit replica lui Staicu: „Cu Mititelu si Netoiu nu voi mai negocia vreodata pentru predarea echipei. In schimb, pentru primarie, Badea si Rednic oferta este de un euro, dar eu imi voi pastra drepturile de televiziune“.

„Puriul“ vrea rezultate

Mircea Rednic a condus antrenamentul de aseara al Universitatii, avindu-i alaturi pe Gigi Ciurea, Silviu Lung si Cedric Flemand, adica acelasi staff tehnic care a parasit Stiinta la inceputul saptaminii impreuna cu „Puriul“. Eugen Neagoe va ramine in continuare antrenor la Universitatea II.

„Nu stiu ce siguranta am ca voi ramine antrenor principal pentru ca acest lucru depinde de rezultate. De fapt, daca rezultatele echipei erau favorabile, nu se ajungea la aceasta situatie“, a spus Mircea Rednic la revenirea pe banca Universitatii. Peste 100 de suporteri s-au strins ieri dupa-amiaza la sediul clubului pentru a-l reprimi pe Mircea Rednic, antrenorul Universitatii declarindu-se emotionat de aplauzele cu care a fost intimpinat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS