5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Sa va fie rusine!

„U“ Craiova – „Poli“ Iasi 0-0

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 5.000.

„U“ Craiova: Guso – Daouda, Murgan, Moti – Buhus, Bundea, Plesan, Lutu, Iordache (’57, Frunza) – M. Ilie (’61, Gane), Rubenilson (’46, Borbely). Antrenor: Mircea Rednic.

„Poli“ Iasi: Branet – Ad. Toma, Bernard, Onut, T. Petre, Pereny – Arhire (’31, Miclea), Bogdanovici, Ad. Cristea, Mitruc (’82, Fl. Croitoru) – Bilba (’61, Pacurar). Antrenor: Vasile Simionas.

• Au arbitrat: M. Salomir – D. Burloiu, O. Sovre.

• Observatori: N. Dobrin, M. Nesu.

• Cartonase galbene: Murgan / Bogdanovici – 2, Bilba, Bernard, Branet.

• Cartonas rosu: Bogdanovici ’80.

Oltenii au asteptat meciul de aseara cu speranta ca aceasta intilnire va incheia seria de rezultate nesatisfacatoare inregistrata de Stiinta de la inceputul campionatului. La rindul lor, moldovenii isi propusesera sa profite de starea de tensiune existenta in cadrul lotului Universitatii si sa obtina primul rezultat favorabil din aceasta editie de campionat.

Rednic a inceput meciul cu o formula de echipa inedita, surprinzind asistenta prin netitularizarea „veteranilor“ Papura si Gane. De asemenea, „Puriul“ nu a putut conta aseara pe Bastina si pe Stoianof, care sint accidentati, in timp ce din lotul moldovenilor au lipsit Arcanu, Baldovin, Adrian Ilie, Sandu Cernat, Chiper si Irinel Ionescu, nerefacuti dupa accidentari.

Craiovenii au inceput in forta meciul si au supus poarta lui Branet unui adevarat asediu, insa Iordache (‘5), Lutu (’13, ’15), Bundea (’16) si Moti (’25) nu au nimerit tinta. Treptat, elevii lui Mircea Rednic au scazut tempoul, permitindu-le moldovenilor sa se apropie periculos de poarta lui Guso, dar Ad. Cristea (’34) si Toma (’36) au ratat din pozitii favorabile.

In partea a doua a partidei, fotbalistii din Banie au continuat asalturile asupra redutei iesene, insa jocul fara orizont al trupei lui Rednic a usurat misiunea echipei moldovene. Colac peste pupaza, nici arbitrajul nu ne-a fost favorabil, tusierul D. Burloiu indicind eronat ofsaid la golul marcat de Moti, care a inscris din careul mare dupa ce a interceptat o centrare deviata de T. Petre (’81). Din pacate, eliminarea lui Bogdanovici (’80) nu i-a ajutat prea mult pe alb-albastri, Frunza fiind singurul jucator craiovean care a reusit, in ultimele zece minute, sa-i dea emotii lui Branet. Mijlocasul introdus pe teren in repriza a doua, in locul lui Iordache, a executat bine o lovitura libera, insa bara s-a opus golului izbavirii oltenilor (’89).

Fotbalistii Universitatii au parasit terenul cu capul plecat, fiind acompaniati de corul fluieraturilor galeriei oltene, care a scandat din nou numele antrenorului Mircea Rednic. „Puriul“ stie insa ca un eventual esec in etapa viitoare, cind Universitatea va juca pe terenul Stelei, ii va compromite sansele sa-si pastreze postul, chiar daca fanii alb-albastrilor i-ar acorda in continuare incredere.

La conferinta de presa, antrenorul Mircea Rednic a recunoscut ca presedintele Pavel Badea nu l-a sustinut niciodata de cind a venit la echipa. In acest timp, presedintele Universitatii se „razboia“ cu suporterii in spatele tribunei oficiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS