6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIntre Spania si Grecia au mai ramas polite de platit inca din preliminarii

Intre Spania si Grecia au mai ramas polite de platit inca din preliminarii

Grupa A

Grecia – Spania

• Porto, stadion „Bessa“, astazi, ora 19.00 (TVR1).

• Formatii probabile

Grecia: Nikopolidis – Seitaridis, Kapsis, Dellas, Fyssas – Giannokopoulos, Zagorakis, Basinas, Karagounis – Vryzas, Charisteas. Antrenor: Otto Rehhagel.

Spania: Casillas – Puyol, Helguera, Marchena, Raul Bravo – Baraja, Albelda – Etxeberria, Raul, Vicente – Morientes. Antrenor: Inaki Saez.

• Vor arbitra: L. Michel – I. Sramka, M. Balka (toti din Slovacia).

Cind Spania si Grecia au fost plasate, in urma tragerii la sorti, in Grupa A a Campionatului European din Portugalia, ambele echipe au simtit, probabil, un fior. Grecia s-ar fi putut gindi la meciul de calificare la Euro 2004, din grupa a sasea, de la Atena, din septembrie 2002, cind Spania a invins cu 2-0, prin golurile marcate de Raul Gonzales si Juan Carlos Valeron. Spania, la rindul ei, s-ar putea sa nu fi uitat ceea ce s-a intimplat la Zaragoza, in iunie 2003, in ceea ce s-a dovedit a fi meciul decisiv al grupei preliminare, cind Grecia a invins selectionata iberica pentru prima oara in istorie, cu scorul de 1-0, prin golul spectaculos al lui Stylianos Giannakopoulos.

In aceasta seara, Spania va lupta pentru victorie, amintindu-si de gustul amar al barajului disputat pentru calificarea in turneul final, chiar din cauza Greciei. De partea cealalta, Grecia s-ar putea simti puternica din punct de vedere psihologic, gindindu-se la acelasi meci din iunie 2003, care, pe linga victoria in fata uneia dintre cele mai bune selectionate din lume, le-a adus calificarea directa la Euro 2004, fara emotiile barajului. Mai mult decit atit, Grecia a invins simbata, cu 2-1, in primul meci din Portugalia, chiar tara gazda, considerata favorita in Grupa A, alaturi de Spania.

Un exemplu al increderii pe care o au grecii in ei insisi este declaratia atacantului Demis Nikolaidis, care nu s-a aratat impresionat de lotul format din vedete al lui Inaki Saez. „Spania nu numai ca are jucatori mai buni decit noi, dar sint si o echipa mai buna si sint favoriti, desigur, dar acest lucru trebuie demonstrat pe teren“, a spus Nikolaidis, care evolueaza chiar in capitala Spaniei, la echipa din Primera Division Atletico Madrid. Internationalul grec, care a fost rezerva in meciul cu Portugalia, si a intrat pe teren in minutul 68, in locul lui Giannakopoulos, este sigur ca nationala tarii sale va incerca sa faca progrese la Euro 2004. „Munca noastra din ultimii doi ani este acum vizibila si vom juca sa cistigam. Cind a cistigat Campionatul European din 1992, Danemarca nu avea o echipa mai buna decit a noastra si a facut lucruri exceptionale, asa ca totul este posibil“, a explicat rezerva Nikolaidis.

De partea cealalta, rezerva spaniola Juan Carlos Valeron, care a adus victoria echipei sale in primul meci la Euro 2004, cu Rusia, marcind singurul gol al intilnirii, la un minut dupa ce a fost introdus pe teren in locul lui Morientes, a refuzat sa ceara un post de titular in reprezentativa. Noul erou al Spaniei, care evolueaza la Deportivo La Coruna, lasa aceasta decizie pe umerii selectionerului Inaki Saez. „Mi-ar placea sa ajut, dar depinde de antrenor sa decida ceea ce este mai bine pentru echipa. Vreau sa joc, fie ca titular, fie ca rezerva, dar acesta este cazul fiecarui jucator de aici. Fiecare este important si nu conteaza cine este titular. Avem acelasi scop, acela de a cistiga meciurile“, a spus Valeron.

Dupa reusita atacantului din meciul cu Rusia, Saez nu a ramas indiferent si a lasat sa se inteleaga ca, pe viitor, Valeron ar putea deveni titular la nationala. „Este un turneu lung si voi face anumite schimbari“, a spus Inaki Saez.

Partida Grecia – Spania promite spectacol, cele doua echipe ocupind primele locuri in clasamentul Grupei A, fiecare cu cite trei puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS