10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBulgarii au fost umiliti

Bulgarii au fost umiliti

Grupa C

Suedia – Bulgaria 5-0

• Lisabona, stadion „Jose Alvalade“, spectatori: 50.000.

• Au marcat: Ljungberg ’32, Larsson ’57, ’58, Ibrahimovic ’78-p, Alback ’90.

Suedia: Isaksson – Lucic (’41, Wilhelmsson), Mellberg, Jakobsson, Edman – Nilsson, Linderoth, Svensson (’77, Kaellstroem), Ljungberg – Ibrahimovic (’80, Alback), Larsson. Antrenori: Tommy Soderberg, Lars Lagerback.

Bulgaria: Zdravkov – Ivanov, Kirilov, Pazin, I. Petkov – Peev, S. Petrov, Hristov, M. Petrov (’85, Lazarov) – Jankovic (’62, Dimitrov), Berbatov (’77, Mancev). Antrenor: Plamen Markov.

• Au arbitrat: M. Riley – P. Sharp, G. Turner (toti din Anglia).

• Cartonase galbene: Linderoth, Ibrahimovic / Kirilov, I. Petkov, Jankovic, Ivanov.

La CM 1994 din SUA, Bulgaria a fost umilita in finala mica de Suedia, cu 4-0, dar fotbalistii de la sud de Dunare au fost iertati de suporteri pentru ca ajunsesera in fazele superioare ale competitiei mondiale. Luni seara, elevii lui Plamen Markov s-au facut din nou de ris, dar nu au mai avut nici o scuza, fiind depasiti la toate capitolele de jucatorii cuplului de antrenori Tommy Soderberg – Lars Lagerback.

Cei mai buni fotbalisti ai Suediei, Ljungberg, Larsson si Ibrahimovic (foto), s-au distrat cu fundasii bulgari, care au dormit neintorsi pe tot parcursul partidei de la Lisabona. Ljungberg a deschis scorul in minutul 32, dintr-o pasa a lui Ibrahimovic, Larsson a inscris in repriza secunda inca doua goluri (’57, ’58), iar Ibrahimovic si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor, transformind un penalti (’78). Bomboana pe coliva bulgarilor a pus-o Alback, care a inchis tabela in minutul 90, cu un sut violent din interiorul careului mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS