10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTurcii au inceput sa faca legea

Turcii au inceput sa faca legea

Dupa ce etapa a doua din „Mica Bucla“, disputata pe traseul Tirgu Jiu – Rimnicu Vilcea – Curtea de Arges, a fost cistigata de rutierul turc Mert Mutlu, turul ciclist al Romaniei a continuat pe itinerariul Curtea de Arges – Rimnicu Vilcea – Sibiu, pe distanta de 135 km. Etapa fusese initial programata sa aiba loc pe Transfagarasean, dar s-a renuntat, drumul fiind impracticabil.

La final s-a impus un alt turc, Mustafa Ozuna, in trei ore, 22 de minute si 32 de secunde, urmat cu acelasi timp de germanul Andre Henriksen si de un alt reprezentant la „Semilunei“, Mustafa Guler.

Cursa a debutat cu un mic incident, in dreptul localitatii Tigveni, la opt kilometri dupa startul de la Curtea de Arges, citiva cai dintr-o herghelie intrind in plutonul de ciclisti. In urma ciocnirii, rutierul dinamovist Aurel Suciu a cazut, dar fara urmari grave, el reluindu-si cursa.

In clasamentul individual general pe primul loc se afla bulgarul Vladimir Koev (detinator al tricoului galben). Tricoul rosu (clasamentul sprinterilor) este purtat de turcul Behcet Usta, cel verde (pentru cataratori), de compatriotul sau Mert Mutlu, cel alb (clasamentul pe puncte) de ucraineanul Vladimir Starcik, iar cel bleu (al alergatorilor romani) de Sorin Gabriel Pop.

Etapa a patra, cu o lungime de 145 de kilometri, a debutat ieri si se va desfasura pe traseul Sibiu – Medias – Tirgu Mures, fiind prevazuta cu doua sprinturi si patru catarari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS