5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn singur jucator l-a convins pe Sandoi

Un singur jucator l-a convins pe Sandoi

Antrenorul Emil Sandoi a fost initiatorul unei partide de selectie la care a invitat mai multi jucatori tineri, care au fost remarcati la echipele din judet, de la centrul de copii si juniori ai clubului Pandurii, dar si din Capitala. Scopul selectiei nu a fost neaparat cooptarea unor fotbalisti in lotul divizionarei B pentru sezonul viitor, ci edificarea tehnicianului asupra calitatilor unor juniori care vor ramine in atentia acestuia in continuare.

Pentru acest joc au fost invitati juniorii divizionarei A FC Arges, grupa 1987, pregatita de Mihai Ianovschi. Doar trei dintre participanti au atras atentia tehnicianului divizionarei B gorjene, starea terenului fiind o piedica in calea exprimarii fotbalistilor: „Mai multi dintre ei ramin in atentia noastra si ii vom mai urmari. Dar cei care au demonstrat ca au talent sint Jianu, Costreie si portarul Pindaru. Si altii vor ramine sub observatia noastra, pentru ca, dupa vacanta, vom mai organiza astfel de jocuri si vor mai fi convocati. Nici nu ne-am putut face acum prea bine o parere, pentru ca s-a jucat pe un teren imbibat cu apa. Dar mi-au placut mai multi.“

Portarul Pindaru a sosit la Pandurii in pauza competitionala, de la Steaua Bucuresti, in acelasi timp cu Tibi Lung, el fiind directionat catre divizionara C Minerul Matasari, unde a reusit sa se impuna si sa-si cistige postul de titular. Costreie este un junior de 15 ani din pepiniera proprie, grupa pregatita de Traian Predulescu, care va ramine la echipa sa de juniori. Singurul cooptat la echipa mare a fost juniorul Marian Jianu, care va incepe pregatirile pentru noul sezon cu divizionarii B o data cu revenirea acestora din vacanta. Un fotbalist cu calitati extraordinare, cum este recomandat de antrenorul sau de la juniori, Jianu intimpina greutati din partea parintilor, care doresc ca fiul lor sa se ocupe de scoala si mai putin de sport. Dupa o discutie cu Emil Sandoi, tinarul fotbalist a promis ca va trata cu seriozitate sansa care i s-a oferit, dar ramine de vazut care este si reactia familiei.

Specialistii prezenti la acest trial au ramas impresionati de evolutia juniorilor lui FC Arges, care, de altfel, au reusit sa cistige cu 2-0. Sandoi recunoaste ca mai este mult de lucru la centrul de copii si juniori al „pandurilor“: „Poate ca ei au avut avantajul ca sint din aceeasi echipa si se cunosteau, iar la noi au jucat tineri de la grupe diferite. Oricum, mai avem mult de lucru“.

Echipa Pandurii se desparte de jucatorii ineficienti

Ultima intilnire a „pandurilor“ in acest sezon are loc astazi, cind conducerea i-a invitat pe fotbalisti si pe antrenori la o petrecere. Emil Sandoi trebuie sa prezinte un raport de activitate pentru campionatul recent incheiat, urmind sa se pronunte asupra jucatorilor care nu au dat satisfactie si vor parasi clubul in aceasta vara: „Dupa o analiza care se va face vineri sau simbata (astazi si miine – n.r.), ii vom anunta pe cei vizati pentru a avea si ei timp sa isi caute echipe.“

Doi jucatori sint la final de contract cu Pandurii, Nica si Lung, acestia neprimind nici o oferta de prelungire a acordurilor, cel putin pina in prezent, cu toate ca antrenorul ii doreste in lot. Stabilirea obiectivului nu este necesara, deoarece a fost fixat inca din vara trecuta, Pandurii tintind in sezonul viitor promovarea.

Pe 28 iunie vor incepe pregatirile pentru abordarea celui mai important campionat din istoria clubului, asta daca se vor gasi banii necesari pentru sustinerea obiectivului, deoarece s-au schimbat datele problemei din acest punct de vedere fata de anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS