5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO seara nebuna, un fotbal delirant!

O seara nebuna, un fotbal delirant!

Chelsea Londra si AS Monaco au dat peste cap calculele specialistilor si s-au calificat in semifinalele Ligii Campionilor, in dauna favoritelor Arsenal Londra, respectiv Real Madrid.

Chelsea a invins in deplasare, cu scorul de 2-1, pe Arsenal, dupa ce in prima mansa a sferturilor de finala scorul a fost egal, 1-1. In semifinale, Chelsea o va intilni pe AS Monaco, formatia din Principat reusind sa se califice in dauna „galacticilor“ de la Real Madrid, gratie regulii golurilor marcate in deplasare. Pe stadionul „Louis II“, AS Monaco a invins cu 3-1, dupa ce, in tur, Real Madrid cistigase cu 4-2.

Cealalta semifinala a fost decisa aseara, dupa inchiderea editiei, cind s-au disputat partidele Deportivo La Coruna – AC Milan (in tur 1-4) si Olympique Lyon – FC Porto (in tur 0-2).

Semifinalele vor avea loc pe 20-21 aprilie (turul) si 4-5 mai (returul).

Vedetele au pierdut, a cistigat echipa

AS Monaco – Real Madrid 3-1

(in tur: 2-4)

• Stadion „Louis II“, spectatori: 20.000.

• Au marcat: Giuly ’45, ’66, Morientes ’48 / Raul ’36.

AS Monaco: Roma – Givet, Rodriguez, Ibarra, Evra – Cisse, Plasil, Giuly (’82, El Fakiri), Rothen – Prso (’61, Nonda), Morientes (’85, Adebayor). Antrenor: D. Deschamps.

Real Madrid: Casillas – Salgado (’85, R. Bravo), Helguera, Mejia, Roberto Carlos – Figo, Borja (’72, Solari), Guti (’88, Portillo), Zidane – Raul, Ronaldo. Antrenor: C. Queiroz.

• A arbitrat: P. Collina (Italia).

„In ciuda parerii generale, avem sanse de calificare. Fac apel la extraordinarul spirit de echipa al elevilor mei“, a spus, inainte de returul cu Real Madrid, antrenorul formatiei AS Monaco, Didier Dechamps. Intr-adevar, in meciul de marti seara, de pe „Louis II“, AS Monaco a demonstrat ca formeaza o echipa, in timp ce Real Madrid a aratat ca o adunatura de vedete, incapabile sa-si lase la o parte aerele de staruri si sa-si fructifice calitatile pentru binele formatiei lor.

Speriati parca de renumele „galacticilor“, francezii au avut trac in debutul partidei, iar Raul a deschis scorul in minutul 36, fructificind, cu un sut puternic de la 14 metri, o pasa a lui Ronaldo. Vazindu-se cu sacii in caruta, elevii lui Queiroz si-au tratat de sus adversarii, permitindu-i lui Giuly sa egaleze in ultimul minut al primei reprize, mijlocasul francez inscriind cu un sut plasat de la 18 metri.

La trei minute dupa pauza, atacantul exilat de Real la Monaco, Morientes, a reaprins sperantele in inimile suporterilor formatiei din principat, invingindu-l pe Casillas cu o superba lovitura de cap. Si pentru ca umilinta „galacticilor“ sa fie totala, Giuly a inscris cu calciiul golul calificarii monegascilor, lasindu-i pe fundasii madrileni cu gura cascata. Real Madrid putea pleca din Principat cu o infringere si mai usturatoare, dar Nonda si Adebayor au nimerit barele portii lui Casillas in ultimele minute ale partidei.

Bucuria calificarii echipei lui Deschamps, care intra in istoria fotbalului francez, a fost savurata si de printul Albert de Monaco, care, la sfirsitul meciului, a fluturat, ca un suporter adevarat, un fular cu insemnele echipei din Principat.

Real Madrid a inregistrat astfel cel mai usturator esec in Liga Campionilor din ultimii cinci ani. In 1999, Real a pierdut in sferturi, in fata echipei Dinamo Kiev, formatia spaniola fiind antrenata atunci de John Toshack.

„Monaco a fost mai buna“

„Galacticul“ Zinedine Zidane a recunoscut ca Monaco a fost mai buna decit Real Madrid. „Cea mai buna echipa a cistigat. Sintem toti foarte deceptionati. Golul incasat la inceputul reprizei secunde a facut diferenta. Victoria lor este meritata, trebuie sa felicitam echipa AS Monaco, care a fost mai buna decit noi“, a opinat Zidane.

Carlos Queiroz, antrenorul Realului, a spus ca este necesar ca echipa sa sa ramina unita, pentru a cistiga singura competitie posibila in acest sezon, campionatul spaniol. „Dupa acest rezultat, ceea ce trebuie sa facem este sa raminem concentrati si mai uniti ca niciodata pentru a cistiga titlul. Viitorul meu? Viitorul meu este azi, si asta ma preocupa acum si nu ce se va intimpla miine“, a spus antrenorul portughez.

Queiroz a adaugat ca eliminarea este dureroasa pentru toti, jucatori si colectivul tehnic: „La trei minute dupa pauza, am incasat al doilea gol. A fost o lipsa de concentrare. Golul i-a motivat pe francezi sa iasa la atac pentru a-l forta pe al treilea.“

La rindul sau, antrenorul echipei din Principat, Didier Deschamps, a spus ca a crezut mereu in calificare, iar jucatorii sai au facut un efort iesit din comun. „La pauza, le-am spus jucatorilor mei ca trebuie sa luptam, ca nimic nu s-a decis inca. Ne-am creat ocazii, am stiut sa-i blocam, pentru ca, daca le-am fi permis sa tina mingea, nu puteam lupta cu ei“, a precizat tehnicianul francez.

Deschamps si-a laudat elevii, pe care i-a caracterizat ca fiind „extraordinari“. „Jucatorii mei au fost extraordinari. Stiau ca pot face ceva extraordinar si au facut. Au fost superbi si au scris o pagina minunata in istoria fotbalului francez, intr-o seara in care s-a demonstrat ca in sport totul este posibil. Doar in fotbal, cel mic poate deveni mare. In aceasta seara, noi am fost cei mari. Din cele zece intilniri cu Real Madrid, noi am pierdut noua, insa jucatorii mei au crezut in victorie din primul moment“, a spus Deschamps.

„Bine ati venit pe pamint!“

„The End“ a titrat cotidianul Marca, dupa eliminarea formatiei Real Madrid, in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, prezentind o fotografie cu Raul prabusit pe teren.

„Real Madrid s-a dus la Monaco la adapostul unui 4-2 obtinut in urma cu doua saptamini. Insa, destinul capricios si Morientes au fost pregatiti sa schimbe istoria. Real Madrid l-a cedat la Monaco pe actualul golgheter al Ligii Campionilor“, a notat Marca.

La rindul sau, cotidianul madrilen As a titrat: „Bine ati venit pe pamint!“. „Nu a fost nevoie de un mare rival. A fost de ajuns un adversar minor, de aceea Real nu are nici o scuza. Ne-am temut de acest lucru de mult timp. In campionat este usor sa rezolvi ceea ce ai pierdut la un meci. Insa, in Liga Campionilor este altceva. Exista alte tipuri de situatii si probleme care trebuie rezolvate in timp util“, a notat As.

„Monaco a facut istorie“

Presa franceza a facut risipa de superlative pentru a saluta performanta echipei AS Monaco, care s-a calificat in semifinalele Ligii Campionilor in dauna formatiei Real Madrid.

„Ei au cucerit Luna“, a titrat L’Equipe, calificind aceasta victorie drept „fantastica“. „A scrie legenda inseamna a reusi un meci despre care se va vorbi peste ani. Un meci asa cum a fost cel al lui Monaco de marti“, a scris jurnalul citat.

„Incredibila performanta, surpriza extraordinara pentru AS Monaco. Clubul din Principat s-a calificat in fief-ul sau in fata unor suporteri in extaz“, a notat cotidianul Le Figaro, citindu-l pe antrenorul monegascilor, Didier Deschamps, care a precizat ca jucatorii au scris „o superba pagina de istorie“.

„Este magic“, a titrat Le Parisien, in timp ce France-Soir a catalogat acest succes ca fiind „Fenomenal“.

Cu cutitele pe masa

Arsenal – Chelsea 1-2

(in tur:1-1)

• Stadion „Highbury“, spectatori: 40.000.

• Au marcat: Reyes ’45 / Lampard ’51, Bridge ’87.

Arsenal: Lehmann – Lauren, Toure, Campbell, A. Cole – Ljungberg, Vieira, Edu, Pires – Reyes, Henry (’81, Bergkamp). Antrenor: A. Wenger.

Chelsea: Ambrosio – Melchiot, Gallas, Terry, Bridge – Parker (’46, Gronkjaer), Makelele, Lampard, Duff (’83, J. Cole) – Gudjohnsen, Hasselbaink (’83, Crespo). Antrenor: C. Ranieri.

• A arbitrat: M. Merk (Germania)

Inaintea meciului de marti seara, de pe arena „Highbury“, jucatorii echipei Chelsea nu mai reusisera sa-i invinga pe „tunari“ in ultimele 17 confruntari directe, 14 dintre acestea disputindu-se in „era Ranieri“. Impulsionati insa de privirea incruntata a patronului lor, „tarul“ Roman Abramovici, prezent in tribunele stadionului londonez pentru a le reaminti „supusilor“ sai ca ii asteapta concedierea daca nu cistiga un trofeu in acest sezon, elevii lui Ranieri au lasat la o parte statistica si au trecut la treaba.

Fotbalistii ambelor formatii s-au luptat fara menajamente, pina la epuizare, partida fiind fragmentata in dese rinduri de duelurile dure pentru minge. Cu citeva secunde inainte de sfirsitul primei reprize, Arsenal a dat prima lovitura adversarei sale, Reyes reluind in plasa, de la sase metri, mingea centrata de pe dreapta de Lauren si recentrata cu capul de Henry.

Chelsea a replicat imediat dupa pauza, cind Makelele a sutat puternic de la 25 de metri, iar portarul Lehmann a respins mingea in fata, oferindu-i astfel posibilitatea lui Lampard sa egaleze. Cum meciul se indrepta spre prelungiri, Ranieri a decis sa riste, si a schimbat trei jucatori, in timp ce Wenger a preferat sa efectueze o singura inlocuire, asteptind finalul primelor 90 de minute de joc pentru a trimite in teren si celelalte doua rezerve. Tehnicianul „tunarilor“ nu a mai avut insa posibilitatea sa reimprospateze fortele formatiei sale, pentru ca Bridge a inscris in minutul 87, dupa o combinatie rapida cu Gudjohnsen, calificind-o astfel pe Chelsea in semifinalele Ligii Campionilor.

Ranieri nu l-a utilizat pe Adrian Mutu in partida de pe „Highbury“ deoarece, fiind accidentat, atacantul roman a lipsit de la ultimul meci din campionat, cind Chelsea a facut repetitia generala pentru reprezentatia de marti seara. Chiar daca, intre timp, „Briliantul“ a fost recuperat, el a fost lasat pe banca de rezerve, Ranieri fiind hotarit sa nu schimbe tactica pe care o stabilise in ultimele zile.

„Am trait clipe de nebunie“

Antrenorul echipei Chelsea, Claudio Ranieri, a plins de bucurie dupa ce echipa sa a invins pe Arsenal si s-a calificat pentru prima oara in semifinalele Ligii Campionilor.

Ranieri, al carui post parea tot mai incert, a spus dupa meci: „Sa descriu bucuria mea este dificil. Au fost citeva clipe de delir. Aceasta victorie poate schimba ceva. Trebuie sa credem in noi insine. Este istorie.“

„In aceasta noapte sint un om nebun si Roman Abramovici va fi la fel ca mine. Am vrut sa ma bucur alaturi de jucatorii mei pe teren. Lumea mi-a spus ca eram un cadavru care merge. Dar nu sint. Ma misc si voi continua sa lupt. Ce se va intimpla in sezonul viitor? Acum sint concentrat pe acest sezon. Acesta este drumul meu“, a adaugat Ranieri.

Tehnicianul italian nu a fost prea bucuros ca a scapat de „galactici“, care au fost eliminati de AS Monaco. „Nu e o veste prea buna, pentru ca-i cunosteam foarte bine pe cei de la Real Madrid. Daca Monaco a invins, este pentru ca Monaco are jucatori foarte buni, un antrenor bun si un preparator fizic foarte bun“.

„Fotbalul este crud“

Arsene Wenger, antrenorul „tunarilor“, a admis ca acest esec cu Chelsea reprezinta o noua mare lovitura dupa eliminarea din Cupa Angliei de catre Manchester United. „Odata ce esti lovit de val, ai nevoie de timp pentru a-ti reveni. Intreaga echipa a parut obosita. Fotbalul este crud“, a spus tehnicianul francez.

Wenger a fost si mai dezamagit, dupa ce a aflat de eliminarea lui Real Madrid, o echipa careia i-a acordat sanse de calificare in finala de 80 la suta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS