12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria „vulturilor“ i-a scos din minti pe ziaristii turci

Victoria „vulturilor“ i-a scos din minti pe ziaristii turci

• Mass-media de pe malurile Bosforului sint nefericite ca Fenerbahce nu s-a
desprins inca in fruntea clasamentului, avind un avans de doar sase puncte fata de echipa lui Mircea Lucescu • Dovedind rea-vointa si avind lacune in privinta
cunoasterii fenomenului fotbalistic, jurnalistii turci au considerat ca Ovidiu Petre a fost cel mai bun jucator de pe teren, in timp ce Pancu abia a primit nota de trecere

Derbiul Superligii turce, Galatasaray – Besiktas, s-a disputat duminica si s-a incheiat cu victoria oaspetilor, scor 1-2, dar comentariile presei din Istanbul continua, acest meci fiind analizat pe toate fetele. In vizorul ziaristilor turci, deranjati, probabil, ca Fenerbahce nu s-a desprins inca in fruntea clasamentului, a intrat si arbitrul Ali Aydin, care este considerat artizanul victorie „vulturilor“.

Surprinzator, desi l-au criticat inca de cind a venit la Galatasaray, „presarii“ din Istanbul l-au considerat pe Ovidiu Petre, mijlocasul roman al Galatei, vedeta meciului de duminica. Pancu, jucatorul care „tine in spate“ linia mediana a „vulturilor“, a fost si el apreciat pozitiv, in timp ce celalalt fotbalist roman de la Besiktas, Adi Ilie, care a inscris golul victoriei, nu a primit nota de trecere.

Delirul ziaristilor turci

„Ali Aydin a cintat, «vulturul» a dansat: 2-1“, a titrat cotidianul Hurriyet. „Rezultatul meciului de care erau interesate echipele Fenerbahce si Trabzonspor a fost hotarit de deciziile arbitrului de acordare si neacordare a unor penaltiuri. Besiktas, care nu a pierdut niciodata cu Ali Aydin, nu si-a stricat obiceiul si a continuat sa conteze in lupta pentru titlu“, se mentioneaza in Hurriyet, care a mai notat ca, dintre 11 decizii importante pe care arbitrul Ali Aydin le-a luat in timpul meciului, zece au fost gresite. „Galatasaray a marcat din ofsaid. In schimb, atunci cind mingea s-a lovit de mina lui Bulent Korkmaz in careu, nu a existat intentie si in consecinta decizia de a nu acorda penalti a fost corecta“, a notat Hurriyet.

„Pleaca, Ali Aydin!“, a titrat cotidianul Sabah. „In repriza secunda, in scena a intrat fluierul negru Ali Aydin. A inventat un penalti de care nu le-a venit sa creada nici celor de la Besiktas. Prin aceasta decizie a stricat motivatia si moralul fotbalistilor de la Galatasaray. Federatia nu ar mai trebui sa permita ca un astfel de arbitru sa mai conduca meciuri in Turcia. Rusine, federatie! Rusine, Comisie Centrala a Arbitrilor! Rusine si tie, Ali Aydin! Pleaca!“, a scris Sabah.

„A innebunit Ali Aydin?“ este titlul unui articol aparut in cotidianul Star, care mentioneaza ca arbitrul a distrus meciul prin prestatia sa, neacordind numeroase cartonase galbene, validind un gol al echipei Galatasaray inscris din ofsaid si inventind un penalti pentru Besiktas. „Nu i se poate reprosa nimic la al doilea penalti, dar primul a fost sub orice critica. Cum poate un arbitru sa acorde penalti cind mingea a iesit in aut? Nici macar un nebun nu ar fi fluierat la o astfel de faza“, se precizeaza in Star.

Ovidiu Petre a fost laudat

Ovidiu Petre a fost ales de publicatiile Hurriyet si Aksam cel mai bun jucator de pe teren in meciul pierdut de Galatasaray cu Besiktas. Hurriyet i-a acordat lui Petre nota 9, in timp ce romanii de la Besiktas, Daniel Pancu si Adrian Ilie, au primit nota 7, respectiv 5. Aksam a scris ca Ovidiu Petre a jucat foarte bine, desi la inceputul sezonului s-a spus despre el ca nu ar fi bun de nimic.

La rindul sau, cotidianul Star a notat ca Ovidiu Petre a evoluat in prima repriza, timp de jumatate de ora, cu genunchiul insingerat. „Potrivit regulamentelor, lui ar fi trebuit sa i se ceara sa iasa de pe teren pentru a i se pansa rana, dar fotbalistul roman a terminat astfel prima repriza“, se mentioneaza in Star.

Jurnalul Fanatik a scris ca antrenorul echipei Besiktas, Mircea Lucescu, nu s-a gindit, pe parcursul meciului, sa ia masuri impotriva lui Petre. „Ovidiu Petre a participat la toate atacurile echipei Galatasaray“, precizat Fanatik.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS