9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Lucescu nu mai este lider

Mircea Lucescu nu mai este lider

Rezultatele slabe din campionat au facut ca „vulturii“ sa fie ajunsi la puncte de Fenerbahce, echipa care a trecut pe primul loc gratie golaverajului mai bun

Formatia pregatita de Mircea Lucescu incepe sa aiba probleme in campionat. Desi la debutul returului Besiktas avea opt puncte avans fata de locul secund, rezultatele din cea de-a doua parte a campionatului au facut ca echipa campioana a Turciei sa tremure acum serios, in lupta pentru pastrarea titlului obtinut sezonul trecut.

Totul a inceput dupa prima etapa din retur, cind Besiktas a pierdut, 1-4, pe teren propriu, in fata lui Samsunspor (un meci in care „vulturii“ au ramas in sase jucatori, pierzind apoi la „masa verde“, 0-4) si a culminat cu infringerea de duminica, din cadrul etapei a 23-a a campionatului. Intr-un meci disputat pe stadionul „Ismet Pasa“ din Izmit, deoarece terenul propriu fusese suspendat pentru o etapa, in urma incidentelor petrecute in timpul meciului cu Samsunspor, elevii lui Mircea Lucescu au cedat, fiind invinsi cu 2-1 de Istanbulspor.

Unicul gol al lui Besiktas a fost marcat de Umit Aydin, in minutul 18, pentru oaspeti marcind Elvir Balici ’32 si ’72. La campioni, Daniel Pancu a evoluat pe toata durata meciului, fiind sanctionat cu un cartonas galben, in minutul 60, in timp ce Adrian Ilie a intrat in joc in minutul 66, in locul lui Ahmed Hassan, primind si el un cartonas galben, in minutele de prelungire.

Fenerbahce, noul lider

In urma acestui rezultat, trupa lui Lucescu a pierdut fotoliul de lider in favoarea celor de la Fenerbahce, care au profitat din plin de criza prin care trec „vulturii“ si au adunat puncte dupa puncte, ultimele obtinute prin victoria de duminica seara, 2-1, in derbyul cu Galatasaray.

Fener a marcat prin Nobre (’18) si Mehmet Yozgatli (’85), in timp ce pentru Galata a punctat Omer Erdogan (’28). Formatia „Cim-bom“, la care Ovidiu Petre a jucat 90 de minute, iar Florin Bratu, doar 11 minute, in locul lui Umit Karan, a terminat meciul in inferioritate, dupa eliminarea lui Volkan Arslan (’88).

In continuare, „vulturii negri“ vor juca sase meciuri in deplasare si cinci pe teren propriu, spre deosebire de Fenerbahce, care va fi gazda de sase ori si va dipusta numai cinci meciuri in deplasare pina la sfirsitul campionatului. Ambele formatii au si citeva meciuri dificile in program, singurul avantaj care il poate avea Besiktas fiind acela ca va fi organizatoare in meciul direct, incheiat 2-2 in tur, al carui rezultat poate cintari decisiv in deciderea campioanei.

In clasamentul la zi, Fenerbahce are 51 de puncte, la fel ca si Besiktas, care are insa golaveraj mai slab, pe locul trei aflindu-se Trabzonspor, cu 44 de puncte, urmata de Denizlispor, cu 39 de puncte, si de Galatasaray, cu 38 de puncte.

Lucescu: „Am meritat sa fim invinsi“

Tehnicianul lui Besiktas, Mircea Lucescu, a afirmat ca formatia sa a meritat sa fie invinsa. „Am meritat sa fim invinsi. Istanbulspor si-a dorit mai mult victoria. Se vede acum mai clar ca echipa este in cadere de forma. Parca ne-am pierde increderea in fortele proprii, iar acest lucru ne determina sa gresim“, a precizat Lucescu.

Antrenorul roman a mai spus ca nu este cazul sa gaseasca scuze, dar jucatorii sai au fost obositi in urma deplasarii in Spania, pentru meciul cu Valencia. „Nici macar Sergen, care a intrat pe teren in repriza secunda, nu a fost eficient. Este evident ca meciul cu Valencia a afectat echipa. Este insa adevarat ca am ajuns in aceasta situatie si din cauza faptului ca am avut cinci jucatori eliminati in primul meci din returul campionatului“, a mentionat „Il Luce“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS