15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportArsenal i-a aplicat lui Chelsea inca o corectie

Arsenal i-a aplicat lui Chelsea inca o corectie

Gruparea patronata de Roman Abramovici, Chelsea, a pierdut derbiul campionatului, fiind invinsa simbata, pe teren propriu, cu 2-1, de Arsenal. Disputata in fata a peste 41.000 de spectatori, partida se dorea si o revansa pentru elevii lui Ranieri, dupa ce „tunarii“ ii eliminasera din Cupa Angliei. Numai ca nici de data aceasta, „albastrii“ nu au avut mai mult noroc, intr-un fel repetindu-se istoria din meciul de Cupa. Chelsea a deschis scorul prin Eidur Gudjohnsen in primul minut de joc, dar „tunarii“ au intors rezultatul, la fel cum facusera si in urma cu o saptamina. Golurile care au facut ca Arsenal sa plece cu trei puncte de pe „Stamford Bridge“ au fost reusite de Patrick Vieira (’15) si Edu (’21). Mai mult, din minutul 60, Chelsea, cu Adrian Mutu titular (inlocuit in minutul 73 cu olandezul Jimmy Floyd Hasselbaink), a jucat in zece oameni, dupa eliminarea lui Gudjohnsen.

Dupa joc, antrenorul „albastrilor“, Claudio Ranieri, a recunoscut ca formatia sa nu mai are sanse la titlu, in urma acestui esec. „Au mai ramas zece sau 11 meciuri de disputat, dar diferenta de noua puncte este prea mare pentru a mai putea fi recuperata. Totusi, vom lupta pentru a micsora aceasta diferenta, pentru ca este important sa continuam sa construim“, a spus Ranieri.

Manchester, tinuta in sah

Intr-un alt meci al etapei, Manchester United a fost tinuta in sah, 1-1, pe teren propriu de lanterna campionatului, Leeds United. „Diavolii rosii“ au deschis scorul prin Paul Scholes in minutul 64, dar oaspetii au egalat, trei minute mai tirziu, prin Alan Smith.

In clasament, Arsenal si-a consolidat sefia, avind un avantaj de sapte puncte fata de Manchester United si de noua puncte fata de Chelsea.

Alte rezultate: Bolton – Manchester City 1-3 (Nolan ’22 / Fowler ’27, ’31, Charlton ’50 – autogol); Charlton – Blackburn 3-2 (C.Cole ’10, Euell ’36, Jensen ’90+1 / A.Cole ’74, Friedel ’90); Newcastle – Middlesbrough 2-1 (Bellamy ’63, Shearer ’83 – penalti / Zenden ’33); Southampton – Everton 3-3 (Phillips ’58, Beattie ’82 – penalti, Fernandes ’90 / Rooney ‘7, ’78, Ferguson ’32); Wolverhampton – Fulham 2-1 (Ince ’20, Cort ’51 / Malbranque ’84).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS