25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Sint multe talente la Scoala «Gica Popescu», majoritatea din zona Olteniei“

„Sint multe talente la Scoala «Gica Popescu», majoritatea din zona Olteniei“

Antrenorul olandez Louis van Gaal, directorul tehnic al clubului de fotbal Ajax Amsterdam, a sustinut ieri o conferinta de presa legata de vizita pe care a efectuat-o in Romania, cu scopul de a vedea Scoala de fotbal „Gica Popescu“ si de a asista la finala concursului „Drumul spre glorie“, care ofera posibilitatea unui tinar jucator roman sa ajunga la Ajax. Din cauza timpului nefavorabil, care nu a permis decolarea avionului, Van Gaal nu a reusit sa ajunga la Craiova, pentru a vizita scoala lui Gica Popescu. Cu toate acestea, colaborarea dintre Ajax si Gica Popescu nu este incheiata, van Gaal urmind sa revina in Romania in martie sau aprilie.

„Sint multe talente la Scoala «Gica Popescu», majoritatea din zona Olteniei, si cred ca voi reveni in martie sau aprilie pentru a analiza infrastructura acestei scoli“, a spus tehnicianul olandez.

„Regret ca nu am putut merge la Craiova“

Louis van Gaal a rememorat intilnirea cu Gica Popescu si cum s-a produs venirea sa in Romania. „L-am intilnit pe Gica in urma cu mai multi ani, in 1998, cind eu am fost numit antrenor la Barcelona, iar el dorea sa plece la Galatasaray. Ne-am intilnit apoi la Amsterdam, iar el incepuse deja colaborarea cu Ajax, inainte de revenirea mea la club. Gerrie Muhren (fost international olandez – scout al lui Ajax – n.r.) a urmarit pina acum testele din concursul «Drumul spre glorie» si am fost amindoi prezenti la finala competitiei. Am fost invitat de Giovani Becali si Gica Popescu in Romania si sint foarte impresionat de primirea facuta. Pacat ca nu am putut merge la Craiova pentru a vedea scoala lui Gica“, a spus tehnicianul olandez.

„Jucatorii romani sint foarte tehnici“

Van Gaal a spus ca Ajax are o excelenta experienta cu jucatorii romani, Cristian Chivu, care, in prezent, joaca la AS Roma, si Bogdan Lobont fiind printre cei mai buni fotbalisti ai „lancierilor“, in timp ce Nicolae Mitea, aflat la inceput, a jucat destule meciuri pentru virsta sa frageda. „Asa am inceput acest program si cred ca Gica Popescu este un tip foarte serios, care cunoaste fotbalul si traieste din el. Jucatorii romani sint foarte tehnici, iar jocul lui Ajax se bazeaza foarte mult pe tehnica, avind nevoie de astfel de fotbalisti, care marturisesc ca imi plac si mie. Nu toti fotbalistii romani insa joaca pentru binele formatiei lor, neavind altruismul necesar, si de aceea trebuie sa fim foarte atenti ce alegem“, a incheiat Louis van Gaal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS