11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Doar Ionela Tirlea si-a onorat numele“

„Doar Ionela Tirlea si-a onorat numele“

In pofida lipsei atletilor romani de pe podiumul de premiere al celor doua campionate mondiale din 2003, competitia indoor de la Birmingham si cea in aer liber de la Paris, Iolanda Balas Soter, presedintele FRA, apreciaza ca anul care se incheie a fost unul bun pentru atletismul romanesc.

„Am in fata doua liste. Pe prima o privesc cu placere. Cuprinde siragul de medalii pe care tinerii atleti le-au cucerit pe merit, cu multa stradanie. Pe cea de-a doua lista se afla neimplinirile, rateurile. Acele posibile medalii la care visam ca vor veni de la Birmingham sau Paris. Punind pe cintar, cred ca prima lista, cu succesele tineretului, cu 16 medalii la campionatele mondiale si europene rezervate «noului val», cintareste mai greu. De aceea, subscriu la o caracteristica generala data de specialisti: «A fost un an bun.»“

Pe lista cu rezultate excelente se afla Cristine Spataru, cistigatoare la lungime si la triplusalt, la CM de la Sherbrooke, in Canada, sau recordul mondial obtinut de Catalina Oprea la 2.000 m obstacole la CE de la Tampere. Iolanda Balas l-a remarcat si pe Marius Ionescu, spunind ca „de la Ilie Floroiu, Romania nu a mai avut un asemenea talent pentru alergarile pe mai multe ture de pista“.

Analizind prestatia marilor vedete ale atletismului romanesc, Iolanda Balas a spus ca doar evolutia Ionelei Tirlea a multumit-o. „De data asta, au gresit ceara, cum spun schiorii. N-o sa mai amintesc de atletele care au preferat un an sabatic, pentru a-si asigura urmasi in arena. Absenta lor a contat. Am sa pomenesc doar de cei care au promis medalii. Ei s-au intors de la campionatele mondiale cu coada intre picioare. Si cu traditionalele scuze de care incepem chiar sa ne plictisim. Singura care si-a onorat participarea a fost Ionela Tirlea. La o analiza mai severa, am aflat de cazuri de indisciplina“, a spus Balas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS