17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEvolutiile „stranierilor“ romani

Evolutiile „stranierilor“ romani

Jucatorii romani care activeaza in campionatele din Europa nu au avut un week-end prea fericit, doar cinci dintre ei, portarii Stelea si Lobont, Nastase, Ciobotariu si Mitu fiind integralisti. Titulari au mai fost Marinescu si Rosu, in timp ce Craioveanu, Patrascu, Mihalcea si Mitea au intrat in reprizele secunde. Nu au evoluat nici un minut Catalin Munteanu, Codrea, Baciu si Sergiu Radu. Nimeni nu si-a trecut numele pe lista marcatorilor, iar succese au obtinut doar Craioveanu, Rosu si Patrascu.

Spania. Portarul Bogdan Stelea a evoluat toate cele 90 de minute ale partidei pe care formatia sa, UD Salamanca, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa Xerez, in etapa a XVII-a din campionatul spaniol, liga a doua. Getafe, cu atacantul Gheorghe Craioveanu pe banca de rezerve, a invins acasa, cu 3-1, pe Leganes. Olteanul a fost introdus pe teren in minutul 62, in locul lui Vivar Dorado. Tot in Segunda Division, Numancia a invins in deplasare, cu scorul de 2-0, formatia Malaga B, Rosu evoluind pina in minutul 71, cind a fost inlocuit cu Moreno. In fine, mijlocasul Catalin Munteanu nu a evoluat in partida pe care formatia sa, Albacete, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu Athletic Bilbao, in etapa a XVII-a a primei ligi spaniole.

Italia. Fundasul Valentin Nastase a fost titular in partida pe care echipa sa, US Palermo, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formatia Messina, in etapa a XX-a din Serie B. Nastase a jucat tot meciul, in timp ce mijlocasul Paul Codrea nu a fost folosit. Piacenza, cu mijlocasul Bogdan Patrascu pe banca de rezerve, a invins acasa, cu scorul de 1-0, pe Hellas Verona. Patrascu a fost introdus pe teren in minutul 46, in locul lui Cristante, in timp ce atacantul echipei din Verona, Adrian Mihalcea, a intrat in joc in minutul 66, inlocuindu-l pe Myrtaj.

Olanda. Portarul Bogdan Lobont a fost titular in partida pe care formatia sa, Ajax Amsterdam, a pierdut-o, in deplasare, cu scorul de 0-2, in fata echipei Twente Enschede, in etapa a XVI-a a campionatului Olandei. Lobont a jucat tot meciul, in timp ce mijlocasul Nicolae Mitea a fost introdus pe teren in minutul 51, in locul lui Yakubu.

Franta. Lille, fara fundasul roman Marius Baciu, a invins in deplasare, cu scorul de 2-0, formatia Bastia, in etapa a 19-a a campionatului Frantei. Nici Sergiu Radu nu a evoluat in meciul pe care formatia sa, Le Mans, l-a terminat la egalitate, scor 2-2, cu Sochaux.

Portugalia. Formatia Academica Coimbra, cu mijlocasul Lucian Marinescu titular, a fost invinsa, in deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa Pacos Ferreira, in etapa a XV-a a campionatului portughez. Marinescu a fost inlocuit, in minutul 57, cu Marcelo.

Belgia. Fundasul roman Liviu Ciobotariu a evoluat titular in meciul pe care formatia sa, AEC Mons, l-a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 2-2, in compania echipei Charleroi, in etapa a 17-a a campionatului Belgiei. Tot in aceasta competitie, Marius Mitu a evoluat pe tot parcursul partidei dintre formatiile Lierse si FC Bruges, scor 1-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS