15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEminescu in alb-albastru!

Eminescu in alb-albastru!

Despre Universitatea se spunea ca a dat si va da fotbalului romanesc o multime de fotbalisti de rasa. Mai nou, Stiinta da acum si fotbalisti… poeti. Fundasul stinga, Ionut Stancu, este deja poetul echipei. La propriu! „Tinerii jucatori ai Universitatii il contacteaza destul de des pentru a le scrie cite un poem cu care sa cucereasca fetele. Este «Eminescu alb-albastru»“, a spus ieri un coleg de echipa al lui Stancu. Totul se intimpla de aproape un an, de cind Ionut a revenit la Universitatea de la Dunarea Calafat. Secretul lui Ionut, de fapt al echipei, a fost dat in vileag de o domnisoara la o emisiune in direct pe postul de televiziune Oltenia TV, la care a fost prezent si tinarul jucator al Universitatii. „Am sunat sa-l felicit pe Ionut Stancu pentru frumoasele poezii de dragoste pe care le compune. Sa o tina tot asa si poate deveni un mare poet“, a spus domnisoara, care s-a recomandat Oana Florescu.

Scrie din scoala generala

Ionut Stancu spune ca scrie poezii inca din clasa a VI-a. „Eram in clasa a VI-a la Scoala «Mihai Eminescu», din Lapus, si profesoara de limba si literatura romana, doamna Stanescu, ne obliga sa compunem. Nu scriu tot timpul, numai seara. Imi iau un pix si o foaie si incep sa astern pe hirtie. La inceput a fost o joaca, insa cu timpul a devenit un mod de relaxare pentru mine, dar si o distractie. De obicei se intimpla cind sint in cantonament, decit sa-mi pierd timpul jucind rummy sau table, mai bine scriu“, sustine jucatorul craiovean.

Nu pastreaza ce scrie

Din tot ce a scris pina acum, nu mai are nimic. „Am scris destule poezii, dar nu le-am pastrat. I le-am dat pe toate prietenului meu, Nicusor Banica. La el sint toate. Le poarta peste tot cu el, ca nu se stie cind are nevoie sa impresioneze cu citeva versuri“, a spus Stancu. Despre noul sau nume a aflat de curind: „Borbely ma striga Victor Hugo, dar ceilalti imi zic Eminescu. «Ciobi», adica Borbely, nu prea stie el cum e joaca asta“, a spus poetul Stiintei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS