15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSi de lot trebuie sa se ocupe cineva...

Si de lot trebuie sa se ocupe cineva…

Deocamdata, prima problema a Universitatii este desemnarea antrenorului care va conduce echipa in retur. Cum subiectul este surprinzator de delicat, fiind vinturate multe nume, nadajduim ca macar saptamina viitoare sa se clarifice situatia bancii tehnice a Universitatii, pentru ca programul de pregatire al echipei se structureaza inca de acum, in nici un caz dupa Sarbatori.

Apoi, de antrenorul care va fi pina la urma preferat depinde, intr-o oarecare masura, si componenta lotului cu care va fi abordata partea a doua a campionatului. Deocamdata, la capitolele „plecari“ si „veniri“ nu avem parte decit de zvonuri.

Fara Badea

Pina acum, doar Pavel Badea a afirmat ca din acest retur nu se mai poate conta pe el ca jucator. Totusi, pina acum, „Badita“ a mai spus de vreo cinci-sase ori ca se lasa, dar tot de atitea ori a revenit. N-ar fi exclus totusi ca de aceasta data sa se fi hotarit cu adevarat, mai mult fortat de altii decit de buna voie.

In rest, pe parcursul turului, portarul de rezerva, Andrei Urai, nu a parut prea incintat de statutul sau si este posibil ca in aceasta vacanta sa-si gaseasca o echipa de liga inferioara din Germania, acolo unde locuieste sotia sa. Ca si Urai, Romulus Miclea nu se simte nici el bine pe banca de rezerve, ba chiar a declarat recent ca ar prefera sa plece undeva unde sa fie titular. Astfel de probleme ar mai putea aparea la Cristi Bratu si Claudiu Tudor, ultimul fiind inca un junior, talentat, dar parca insuficient exploatat.

In sfirsit, un alt jucator care emite permanent pretentii este brazilianul Leandro, dar pina acum el nu a reusit inca sa convinga nici un antrenor ca poate avea loc in primul „unsprezece“.

Caramarin, Gane, Dica, Lutu…

Deoarece sint semne ca nu vom pierde din titulari, mult mai interesanta ar trebui sa fie campania de achizitii. Inspirindu-se de la Cirtu, Badea a vrut si el, probabil atunci cind credea ca va ramine antrenor, un jucator cu calitati de coordonator. Preferintele sale au fost: Dica, N. Raducan si Caramarin. Cum de Dica este practic imposibil sa ne atingem, cu toate ca s-a facut o oferta, in discutie ar mai fi ramas Caramarin si N. Raducan, cu ceva preferinte pentru primul, dorit insa si de Dan Petrescu la Rapid.

Apoi, s-a zvonit ca se va incerca recuperarea lui Ionut Lutu de la Rapid, desi am citit undeva ca jucatorul era satisfacut nevoie mare cind a plecat Rednic din Giulesti, motivind: „Acum, poate voi avea si eu o sansa!“ Ca veni vorba de Rednic, acesta a afirmat deunazi ca ii place de Petre Marin de la National.

N-ar fi exclus sa se incerce si achizitionarea unui virf de atac care sa fie „atasat“ la tripleta Njock – McBreen – Borbely. Prima optiune ar fi „Jerry“ Gane, olteanul nostru care joaca in Elvetia, la Grasshoppers Zürich.

S-ar putea merge insa si pe perspectiva si aici, la capitolul „atacanti“, clujenii de la CFR si Universitatea ofera niste variante interesante, Cocis, Florescu si Codreanu, toti internationali de tineret. In sfirsit, s-a mai vorbit de recuperarea lui Tibi Lung de la Steaua, dar si de citeva talente locale (Ciuca, Saceanu, Fl. Mihai de la Extensiv, Boroiban de la Armata).

Deocamdata, insa, nimic nu este cert. Sa speram totusi ca in cazul jucatorilor vizati sa intareasca echipa vom fi mai rapizi in negocieri decit la antrenori. Altfel, riscam sa raminem cu buza umflata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS