23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu a ajuns la mina lui Mutu

Lucescu a ajuns la mina lui Mutu

• Pentru a merge mai departe in Liga Campionilor, echipa din Istanbul trebuie sa cistige • Chelsea este deja calificata • Elevii lui „Il Luce“ vor primi cite 100.000 de dolari in cazul unei victorii

Ultima etapa, a sasea, a fazei grupelor Ligii Campionilor debuteaza astazi cu meciurile din cadrul grupelor E, F, G si H. Derbiul acestei runde se va disputa pe stadionul „AufSchalke“ din Gelsenkirchen, intre echipa antrenata de Mircea Lucescu, Besiktas Istanbul, la care evolueaza si internationalul roman Daniel Pancu, si formatia lui Adrian Mutu, Chelsea Londra. Toate biletele pentru partida Besiktas – Chelsea s-au epuizat cu 48 de ore inainte de inceperea meciului, care va fi arbitrat de centralul Anders Frisk din Suedia. Partidele de astazi vor incepe la ora 21.45, iar Pro TV va transmite in direct intilnirea de la Gelsenkirchen. Rezumatul celorlalte meciuri va fi difuzat de acelasi post de televiziune, dupa miezul noptii.

Turcii se gindesc la finala

Pentru conducatorii clubului din Istanbul, o victorie in fata echipei Chelsea, sinonima cu calificarea in optimile Ligii Campionilor, ar fi mai mult decit au indraznit sa spere la inceputul sezonului. Pentru a-i stimula pe fotbalisti, vicepresedintele gruparii din Istanbul, Mete Duren, a anuntat ca elevii lui Mircea Lucescu vor primi cite 100.000 de dolari in cazul unei victorii in meciul cu Chelsea.

La rindul sau, presedintele clubului Besiktas, Serdar Bilgili, a spus ca isi doreste foarte mult ca echipa antrenata de Lucescu sa acceada pina in finala Ligii Campionilor, care se va juca tot pe stadionul „AufSchalke“ din Gelsenkirchen. „Acum vom juca aici cu Chelsea. Poate ca tot noi vom fi echipa care va juca finala competitiei“, a spus Bilgili. Oficialul turc a afirmat ca nu considera un dezavantaj faptul ca Besiktas va juca pe teren neutru. „Vom juca pentru a invinge. Sintem intr-un moment crucial, de care trebuie sa trecem cu bine. Avem incredere deplina in fotbalistii nostri si in antrenor“, a mentionat presedintele clubului turc.

Si managerul gruparii Besiktas, Sinan Engin, s-a declarat optimist in ceea ce priveste sansele echipei antrenate de Lucescu in Liga Campionilor. „Daca vom ajunge in urmatoarea faza a competitiei, restul va fi mult mai usor, pentru ca noi avem capacitatea sa jucam finala Ligii Campionilor. Vom face marti doar o proba in vederea finalei. Vom obtine un rezultat care sa ne duca in faza urmatoare, iar apoi vom veni pe acest teren si vom juca finala“, a precizat Engin.

Nu vor juca Giunti si Crespo

Besiktas a plecat duminica in Germania, calatoria durind trei ore. In timpul zborului, in avion s-a declansat alarma, speriindu-i pe fotbalisti si pe oficiali. Ulterior s-a constatat ca alarma s-a declansat deoarece cineva fuma in avion. Sute de suporteri i-au astepat la Aeroportul din Düsseldorf pe fotbalistii echipei Besiktas, dar acestia au fost scosi din incinta aeroportului pe alta poarta decit cea obisnuita, din motive de securitate.

Din delegatia deplasata in Germania face parte si mijlocasul Federico Giunti, desi este suspendat. Nu a facut deplasarea atacantul Ahmet Dursun, care nu a fost inclus de Lucescu in lotul pentru partida de astazi. Mijlocasul Kaan Dobra este incert, el nefiind refacut total in urma unei accidentari.

In cealalta tabara, argentinianul Hernan Crespo nu va juca in partida cu Besiktas. Crespo s-a accidentat la gamba in timpul meciului terminat la egalitate, 1-1, simbata, in deplasare, la Leeds United.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS