14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„A fost frumos in Ghencea, dar nu imi place sa fiu rezerva!“

„A fost frumos in Ghencea, dar nu imi place sa fiu rezerva!“

Intr-un interval de patru zile, tinara speranta a Universitatii Craiova, Andrei Ionescu, a fost surprins in doua ipostaze: de fotbalist si de elev. Daca duminica seara a fost pe banca de rezerve a stadionului „Ghencea“, ieri Andrei Ionescu era in banca sa, a patra pe rindul de la perete, din sala de clasa situata la etajul doi al Liceului cu Program Sportiv „Petrache Triscu“. Cind am intrat in sala de clasa, cei 20 de elevi ai clasei a X-a, printre care si Andrei, tocmai se pregateau sa sustina o lucrare scrisa la informatica. „Norocul lor ca ati venit, ca se pregateau de lucrare. Dar tot nu-i iert“, a spus domnisoara profesoara Alina Popescu. Cind si-a dat seama ca el este cel cautat, Andrei si-a pus miinile in cap de uimire: „Nici chiar asa! E prea mult pentru mine. Duminica sa fiu rezerva la Universitatea intr-un meci cu Steaua, iar acum sa dau si interviuri“. Pe tot parcursul discutiei, Ionescu tremura de emotie, motiv pentru care, la final, directorul liceului, Mircea Alecu, a si strigat la el: „Ce-ai Andrei de tremuri asa?“. I-a intins mina si i-a mai spus: „Obisnuieste-te, lucrurile acestea o sa fie din ce in ce mai des. Nu esti tu vedeta noastra?“.

Invita colegii la meci

„Este un elev cuminte“, a spus Alina Popescu despre el, in absenta dirigintelui sau care era bolnav. „Ce note are?“ „Destul de bune“, a mai spus domnisoara Alina, dar cind cauta in catalog sa ne arate a observat ca la materia sa, Andrei nu are nici o nota. „Nu prea a venit pe la mine pe la ore. Are antrenamente multe“, se scuza aceasta. Colegii de clasa, una cu profil de atletism, nu prea au treaba cu fotbalul, cum sustin cei sapte-opt baieti. Totusi, ei sint contrazisi de fete, care spun: „Sintem mindre de Andrei. Stim ca joaca la Universitatea. Am vazut ca a fost rezerva cu Steaua si dorim sa joace titular cit mai repede. Este un coleg foarte bun. Nu am fost pina acum sa-l vedem cum joaca, dar o sa-i facem galerie cit de curind“, a spus o colega. In replica, Andrei le-a promis ca duminica, la jocul cu FC National, ii invita pe toti colegii si profesorii la meci. Despre faptul ca se afla in lotul Stiintei, profesorii sai l-au felicitat si i-au spus ca trebuie sa ajunga la fel de mare ca Balaci, pentru ca tot i se spune „micul Balaci“.

Ii place Mircea Eliade

Ionescu se duce la scoala destul de des, dar cind nu are antrenamente. „E bine la scoala. Oricum, fiind clasa sportiva, decit marti si joi avem cite sase ore, in rest doar trei. Vin la scoala pentru ca vreau sa si studiez, nu numai fotbal. Dupa ce voi termina liceul doresc sa termin si o facultate“, a spus Andrei. Totusi, intrebat ce ii place mai mult, tinarul jucator al Universitatii spune: „Fotbalul! Dar daca este sa aleg banca de rezerve sau bancile scolii, le aleg pe ultimele, pentru ca nu-mi place sa fiu rezerva. Vreau sa joc“. Dintre materiile care ii plac cel mai mult, spune: „Limba si literatura romana si Religia. Citesc foarte multa proza. Imi place Mircea Eliade. Poeziile nu-mi plac deloc!“. Mai spune ca este un elev modest: „Am note de mijloc, nu sint nici mari, dar nici mici“.

Idolul sau este Ilie Balaci

Andrei Ionescu implineste 16 ani in martie, anul viitor. Fotbalul l-a inceput la sapte ani. Cel mai mult s-a pregatit cu tatal sau, Victor Ionescu. Singura echipa unde a evoluat este Universitatea Craiova, iar despre idolul sau spune: „Ilie Balaci. As vrea sa-i calc pe urme, insa…“. „La ce echipa vrei sa joci?“. „Deocamdata la Universitatea, sa apuc sa joc cu adevarat si apoi ma gindesc in alta parte. Sincer, chiar nu m-am gindit pina acum unde as vrea sa ajung“. Totusi, face o pauza si continua: „Vreau sa dau totul pentru Universitatea. Va dati seama ce a insemnat pentru mine sa fiu rezerva cu Steaua in «Ghencea»? Nu o sa-i pot fi niciodata suficient de recunoscator lui «Badita» pentru acest lucru. A fost ceva extraordinar, chiar de ziua mea, de Sfintul Andrei“.

Nu primeste inca bani

„Cind ai aflat ca vei fi luat la echipa mare?“. „O data cu ziaristii, la acea conferinta de presa cind a fost numit Badea antrenor“, afirma Ionescu. „Stii, s-a vorbit ca s-au dat 20.000 de dolari pentru tine?“. „Nu stiu nimic despre bani. Eu pina acum nu am primit nici un ban. De fapt, nici nu ma gindesc la asa ceva. Sa joc eu fotbal si vor veni si banii“, spune mijlocasul de numai 1.69 metri al Stiintei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS