13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Stinga a ajuns o minciuna de fotbalist!“

„Stinga a ajuns o minciuna de fotbalist!“

Pe timpul mandatului lui Sorin Cirtu au fost multi care au considerat ca Ovidiu Stinga a fost readus in lot pentru a indeplini rolul de „cal troian“, in ideea indepartarii antrenorului de atunci. Culmea, Cirtu a fost antrenorul care l-a lansat pe Stinga in fotbalul mare, atunci cind actualul „decar“ al Universitatii era doar un junior talentat. Duminica seara, desi el nu a antrenat niciodata, Stinga a ales sa-l faca pe Cirtu antrenor invechit. Imediat, jucatorul craiovean a fost pus la punct de Gica Hagi si „Titi“ Dumitriu. Daca in emisiunea lui Ioanitoaia s-ar mai fi aflat, ca sa dam doar doua exemple, Gica Popescu si Anghel Iordanescu, cu siguranta ca si ei i-ar fi atras atentia lui Stinga ca greseste. „Aveti grija ce faceti, ca, daca nu era Cirtu, voi nu ajungeati cine sinteti acum!“, a fost sfatul pe care tatal unuia dintre actualii colegi ai lui Stinga l-a dat nu cu mult timp in urma. „Jocurile“ au mers insa pina la capat, cu toate ca pentru indepartarea lui Cirtu a fost prejudiciata echipa…

Invitat la emisiunea „Recursul Etapei“, imediat dupa jocul din „Ghencea“, mijlocasul Universitatii, Ovidiu Stinga, l-a atacat in termeni duri pe Sorin Cirtu, fostul tehnician al alb-albastrilor. „Cind am plecat in urma cu zece ani am lasat un antrenor care antrena intr-un fel. Cind m-am intors, anul trecut, am sesizat aceleasi practici. Fotbalul romanesc nu are tehnicieni buni. Decit la Steaua si la Rapid se joaca altceva. La meciul cu Dinamo, acelasi antrenor ne-a spus sa ne aparam toti unsprezece jucatorii in propriul careu“, a spus Stinga. Ieri, l-am contactat pe Sorin Cirtu, care, initial, nu a dorit sa-i raspunda in vreun fel fostului sau jucator, adaugind: „Lasa-i pe ei sa joace ofensiv“. Totusi, pina la urma, Cirtu s-a dezlantuit: „Mi se pare normal sa ma atace. Era de asteptat sa spuna asa ceva despre mine pentru ca eu nu prea l-am bagat sa joace. Stinga este acum o minciuna de fotbalist. A mintit mereu fotbalul de performanta! Atitudinea lui din afara terenului este aceeasi cu cea din teren. Uitati-va ce joaca Stinga de ani buni. Nimic! Stinga nu e etalon nici pentru fotbalul craiovean, nici pentru cel romanesc. Toti antrenorii care nu l-au bagat sa joac nu sint buni. Ce jucator e el, care alearga doi pe patru? De ce nu a jucat nicaieri? Nici la Dinamo nu a rezistat, nici de Gerets nu i-a convenit! De ce oare? Pentru ca nu l-a bagat! Antrenorii care nu-l plac pe el nu sint buni. Stinga nu e pentru fotbalul de acum! El joaca ieri! Nici un preparator fizic din lume nu-i poate face nimic, pentru ca are doar viteza incet!“. Revenind la perioada recenta in care l-a avut sub comanda, Cirtu si-a amintit ca Stinga se antrena separat, nedorind sa lucreze dupa programul antrenorului: „Ati vazut atunci ce mentalitate are Stinga. Pai asta e gindire de jucator profesionist?“.

Are mai multe oferte

Trecind peste subiectul Stinga, Sorin Cirtu este deocamdata liber. Sta acasa si analizeaza oferte. „Am avut unele variante, dar deocamdata nimic. Mai astept, nu ma grabesc. Sint echipe si din tara, si din strainatate, mai mult insa de afara. Am avut o oferta concreta din Cipru, dar a cazut“, a incheiat antrenorul care a adus ultimul event in Banie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS