14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAustralia a cistigat „Salatiera de argint“

Australia a cistigat „Salatiera de argint“

Selectionata de tenis a Australiei a cistigat Cupa Davis, dupa ce a invins, cu scorul de 3-1, reprezentativa Spaniei, in cadrul finalei disputate la Melbourne. In meciul de simplu de duminica, Mark Philippoussis l-a invins pe Juan Carlos Ferrero, scor 7-5, 6-3, 1-6, 2-6, 6-0, in trei ore si 13 minute.

Vineri, in prima zi a intilnirii, australianul Lleyton Hewitt l-a invins, cu scorul de 3-6, 6-3, 3-6, 7-6 (7/0), 6-2, pe spaniolul Juan Carlos Ferrero. In cel de-al doilea meci, spaniolul Carlos Moya a trecut, cu scorul de 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7/4), de australianul Mark Philippoussis. Meciul de dublu a fost cistigat de perechea australiana Todd Woodbridge / Wayne Arthurs, care a dispus, cu scorul de 6-3, 6-1, 6-3, de cuplul spaniol Alex Corretja / Feliciano Lopez.

Capitanii celor doua echipe au decis de comun acord ca al patrulea meci de simplu, in care trebuia sa se infrunte australianul Lleyton Hewitt si spaniolul Carlos Moya, sa nu se mai dispute, scorul general raminind 3-1 pentru Australia.

A 28-a victorie pentru „canguri“

Reprezentativa Australiei cistiga pentru a 28-a oara „Salatiera de argint“ si este pe locul al doilea in ierarhia Cupei Davis, dupa SUA, care a triumfat de 31 de ori. Anglia si Franta au cistigat Cupa Davis de sapte ori, Germania de trei ori, iar Italia, Cehoslovacia, Africa de Sud, Spania si Rusia cite o data. Printre finaliste s-au aflat inca sase tari, intre care si Romania de trei ori. Cele mai multe finale au fost gazduite de Melbourne si New York (11).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS