19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Daca «Piti» vrea, il iau pe Plesan!“

„Daca «Piti» vrea, il iau pe Plesan!“

Razboiul psihologic pentru meciul de duminica seara dintre Steaua si Universitatea a inceput inca de luni, cind actionarul principal al bucurestenilor, Gigi Becali, a trecut la un atac subtil. Chiar daca este suspendat pentru acest derbi de traditie in urma eliminarii din finalul jocului cu FC Oradea, internationalul craiovenilor, Mihaita Plesan, pare a fi „sageata cu venin“ trimisa de patronul Stelei in incercarea de a destabiliza atmosfera din lotul Universitatii.

Altfel nu se poate explica declaratia facuta de Becali, inaintea partidei, care pare sa fi trecut in plan secund pentru Steaua, intiietate avind returul de la Liverpool, din aceasta seara. „Daca «Piti» il mai doreste si imi spune ca il vrea din iarna pe Mihaita Plesan, pentru ca l-a vrut si in vara, voi face tot posibilul sa-l aduc la Steaua“, a spus Gigi Becali.

La rindul sau, Plesan, proaspat „botezat“ in nationala Romaniei, nu a stat pe ginduri si a replicat: „Niciodata la Steaua! Decit sa plec in tara de la Universitatea, mai bine ma las de fotbal!“, lucru care, se pare, l-a iritat si mai mult pe stelist, care a contraatacat: „Vom vedea! Daca altii isi pun ambitia cu mine, atunci nu stau nici eu cu miinile in sin!“, aluzie la intentia pe care si-a exprimat-o in urma cu citeva saptamini patronul ros-albastrilor, aceea de a cumpara SIF Oltenia, unde actionar principal este patronul Universitatii.

Despre posibila trecere a mijlocasului craiovenilor la Steaua, Becali a mai spus: „Va fi greu, mai ales ca am fost avertizati sa-i lasam pe jucatorii Universitatii in pace, Craiova fiind oras inchis pentru echipele din Capitala, dar nu imposibil de deschis. Repet, daca Piturca il mai vrea, voi da oricit sa-l aduc“.

Plesan a fost dorit si in vara de Steaua, dar oficialii craioveni au rezistat tentatiei de a-l vinde, iar in urma cu doi ani a avut foarte multe de indurat deoarece nu a vrut sa se „ploconeasca“ in fata lui Gigi Netoiu. De fapt, cel mai promitator jucator al Universitatii de acum a stat timp de sase luni, in acea perioada neagra din istoria alb-albastrilor, neavind voie sa se antreneze pe nici unul dintre terenurile echipei craiovene. Daca a rezistat tentatiei de a fi jucatorul lui Netoiu, totusi, in vara trecuta, Universitatea ar fi putut sa-l piarda pe Plesan, care, satul de incertitudine (nu se stia cine va prelua Universitatea), si-a incercat norocul in Italia. Mihaita a stat doua saptamini in probe la Ancona, dar a fost sunat din tara ca s-a rezolvat situatia si a revenit la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS