12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul asalt al „tunarilor“

Ultimul asalt al „tunarilor“

In etapa a 5-a din faza grupelor Ligii Campionilor se vor disputa astazi doar sapte dintre cele opt partide programate. Meciul Galatasaray – Juventus Torino, din cadrul Grupei D, care ar fi trebuit sa joace astazi, pe stadionul „Ataturk“, a fost reprogramat pentru 2 decembrie, din cauza recentelor atentate teroriste care au avut loc in Istanbul.

Partidele din cadrul grupele A, B, C si D vor incepe la ora 21.45, cu exceptia intilnirii de la Moscova, dintre Lokomotiv si Dinamo Kiev, care a fost programata la ora 19.30. Derbiul zilei se va juca la Milano, pe stadionul „Giuseppe Meazza“, intre Internazionale si Arsenal Londra, si va fi transmis in direct de Pro TV, rezumatul celorlalte meciuri urmind sa fie difuzat de acelasi post de televiziune, dupa miezul noptii.

Grupa A

In grupa A, Bayern München este hotarita sa cistige partida din deplasare cu Celtic Glasgow, pentru a nu-si diminua sansele de a ajunge in fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor. Capitanul formatiei germane, Oliver Kahn, este increzator ca echipa sa isi va reveni cu ocazia meciului cu Celtic. „Noi stim ca meciul cu Celtic este vital pentru noi. Daca vrem sa cistigam acolo, trebuie sa adaugam un procent de 50-60 la suta peste ceea ce am aratat pina acum, altfel nici nu ar trebui sa ne mai obosim sa fim prezenti. Noi sintem Bayern München. Mergem la Glasgow ca sa cistigam. Seriile de victorii sint facute pentru a fi intrerupte“, a spus portarul de la Bayern.

Lidera grupei A, Olympique Lyon, va juca la Bruxelles, in compania „lanternei rosii“, Anderlecht, intr-un meci fara o favorita certa, in ciuda diferentei din clasament dintre cele doua formatii.

Grupa B

Ultima sansa a echipei engleze Arsenal de a se clasa pe locurile calificante din grupa B este sa obtina un rezultat bun in partida din deplasare cu Inter Milano. „Tunarii“ se tem insa de formatia italiana, neuitind ca, in meciul tur, Inter i-a invins, chiar la Londra, cu 3-0.

Echipa romanilor Tiberiu Ghioane si Florin Cernat, Dinamo Kiev, are astazi oportunitatea de a lua o optiune serioasa in privinta calificarii, meciul de la Moscova, cu Lokomotiv, putind fi hotaritor in acest sens.

Grupa C

Dupa ce a invins in runda trecuta, cu 8-3, pe Deportivo la Coruna, lidera grupei C, AS Monaco, asteapta ceva mai linistita vizita olandezilor de la PSV Eindhoven. Fotbalistii din Principat sint insa constienti ca un esec in aceasta partida le-ar putea fi fatal in perspectiva accederii in fazele superioare ale Ligii Campionilor, chiar daca, in prezent, detin prima pozitie in clasament.

Deportivo La Coruna este hotarita sa mai spele din rusinea suferita in etapa trecuta la Monaco si va incerca sa se impace cu suporterii in meciul de pe teren propriu cu AEK Atena. Cu un singur punct obtinut in patru etape, AEK Atena pare, la prima vedere, o victima sigura.

Grupa D

Desi nu va juca astazi meciul cu Galatasaray, Juventus pare sa-si fi asigurat un loc in fazele superioare ale Ligii Campionilor, avind zece puncte dupa patru etape. La prima pozitie rivneste insa si Real Sociedad, care are sapte puncte si va juca in aceasta runda cu Olympiakos, in „infernul“ de pe arena „Rizoupolis“ din Atena.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS