18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Nici o echipa nu se compara cu Universitatea!“

„Nici o echipa nu se compara cu Universitatea!“

Venit inaintea acestui sezon la Universitatea de la Astra Ploiesti, Csaba Borbely a facut furori in turneu alb-albastrilor din Franta, dar apoi s-a „stins“. Vineri, in jocul cu FC Oradea, „Ciobi“ a reusit sa inscrie primul sau gol intr-un meci oficial pentru formatia craioveana, dupa ce a mai irosit o alta ocazie uriasa sutind peste poarta din situatie de singur cu portarul oaspetilor, Gabriel Rotaru.

– Ce faci „Ciobi“, sarbatoresti golul cu FC Oradea?

– Nu inca. Miine (luni – n.r.), cind vin la Craiova, voi face cinste cu cite o bere la baieti. Acum sint la niste prieteni din Bucuresti.

– Doar o bere?

– Deocamdata, da! Promit insa ca dupa meciul cu Steaua, daca va fi bine, voi da eu masa la restaurant!

– E al doilea gol al tau in prima divizie, primul fiind cel inscris Universitatii in sezonul trecut pe cind te aflai la Astra. Acum ai marcat tocmai impotriva echipei la care te-ai format.

– Asa e. Am dorit foarte mult sa inscriu acum cu FC Oradea din mai multe motive. Toata aceasta saptamina dinaintea partidei am primit telefoane de la jucatorii oradeni, care ma amenintau ca ne bat cu 3-0 si alte chestii. Cu jumatate dintre ei am fost coleg la liceu. In plus, am dorit sa ma „razbun“ pe presedintele lor, domnul Dan Lucian, care este seful tatalui meu!

– Si tatal tau ce a zis, cu cine a tinut? A patit ceva?

– Tata ma sustine pe mine, este de partea mea. Daca a patit ceva? Nu stiu, astept sa se duca miine (astazi – n.r.) la serviciu si voi afla. Glumesc, bineinteles, nu are ce sa-i faca.

– Vorbind de gol, ce s-a intimplat de a venit atit de tirziu? Au trecut 13 meciuri pina sa inscrii, dupa un turneu amical reusit in Franta.

– Ce sa mai spun? Bine ca am reusit sa marchez acum. Pacat ca am asteptat atit, dar vedeti, 13 imi poarta noroc. Sper sa continuu tot asa.

– Njock a promis pentru jocul cu Steaua doua „boabe“. Tu cite dai?

– Nu promit nimic. Eu consider ca trebuie sa facem un joc bun, sa demonstram ca nu degeaba sintem sus acum. De fapt, daca joci bine, vin si rezultatele. De citeva etape avem rezultate pentru ca jucam bine.

– Apropo, de cind e Badea antrenor, sint si rezultate. De ce nu si cu Cirtu?

– Nu cred ca nea Sorin a avut vreo vina, insa asa a fost atunci. Partida cu Dinamo a contat foarte mult. Daca Jeremie nu rata la 0-0, faceam 1-0 si alta era soarta.

– Totusi, de ce nu a mers cu Cirtu?

– Conteaza si linistea din echipa. Fiecare ne vedem de treaba noastra.

– Cu Cirtu nu era liniste?

– Nu e vorba de dinsul. Dar unii ziceau ca avem un lot subtire, ca asa, ca pe dincolo. Va dati seama ca si moralul nostru era altul.

– Ce v-a facut Badea ca sa va reveniti?

– Ne-a dat incredere! Este ca un frate mai mare pentru noi. Au venit rezultatele si este bine.

– Il sustineti pe „Badita“ sa ramina antrenor si din iarna?

– Evident! Ce ne trebuie alt antrenor? El ne stie cel mai bine. Degeaba il aduci pe Sacchi sau altul cu carte de vizita. Mircea Lucescu a spus ca isi cunoaste elevii si cind merge cu spatele. Asta e important. La noi „Badita“ stie totul si din acest motiv il dorim antrenor.

– Cum te simti la Craiova?

– M-am facut oltean. Imi place aici, chiar as dori sa ma stabilesc in Craiova. Pentru mine este o onoare sa joc la Universitatea. E cea mai mare realizare a mea. Nu poti compara Universitatea cu Astra! Nici echipele din strainatate la care am evoluat nu se compara cu Stiinta. Ce suporteri minunati sint aici! Nici in strainatate nu am vazut atita iubire.

– Venind vorba de iubire, iti plac oltencele?

– Sint foarte frumoase. Nu am timp sa-mi fac o relatie stabila, dar am iesit cu citeva. Sint minunate!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS