22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMai multi, mai „rai“, mai buni!

Mai multi, mai „rai“, mai buni!

„U“ Craiova – FC Oradea 4-1

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 10.000.

• Au marcat: Stinga 32-p, Plesan ’71, Borbely ’80, Njock ’84 / Naidin ’28.

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Rada – Vigariu (’65, I. Stancu), Bundea (’85, Bieme), Plesan, Stinga, L. Preda – McBreen (’53, Borbely), Njock. Antrenor: P. Badea.

FC Oradea: Rotaru – Amzucu, N. Stanciu, C. Munteanu – Gado, R. Margineanu (’68, M. Nicolae), Fele (’48, Cigan), Naidin, Dianu – D. Stan (’76, Sfirlea), Vrajitoarea. Antrenor: I. Popa.

• Cartonase galbene: Bundea, Plesan / Gado – 2.

• Cartonase rosii: Plesan ’90 / Gado ’58 (doua galbene).

• Au arbitrat: Al. Tudor – Cr. Marinescu si Ad. Vidan. Rezerva: O. Trandu.

• Observatori: V. Alexandru si I. Igna.

Sase meciuri fara infringere contabilizeaza Pavel Badea in palmaresul sau de antrenor principal la Universitatea, din care trei sint victorii. Ultima dintre ele, care s-a produs aseara, cu FC Oradea, a fost si cea mai categorica din acest tur de campionat.

Dupa un inceput greoi, in care Bundea a irosit si o lovitura de pedeapsa, iar oaspetii au deschis scorul prin Naidin (’28), elevii lui „Badita“ au luat cu asalt careul oradenilor si au restabilit egalitatea tot dintr-un penalti executat de Ovidiu Stinga (’32). Din acel moment, dar mai ales dupa ce Gado a fost eliminat (’48), pe teren nu a existat decit o singura formatie, cea a Craiovei, care, evoluind cu „rautatea“ specifica oltenilor, s-a descatusat pe final, inscriind trei goluri, prin Plesan (’71), Borbely (’80) si Njock (’84).

Chiar daca meritata, victoria Universitatii este umbrita de arbitrajul prestat de Alexandru Tudor. Cel de-al doilea penalti a fost acordat gazdelor intr-o faza asemanatoare cu cea in care l-a eliminat pe mijlocasul oaspetilor Gado. Prin deciziile sale, Tudor a rupt echilibrul numeric, fapt care a avantajat Universitatea.

Sa remarcam ca schimbarea la fata a echipei oltene s-a produs o data cu introducerea pe teren a lui Ionut Stancu. Evolutia acestuia in linia de mijloc a vitalizat actiunile ofensive ale craiovenilor. Chiar daca multi au dezaprobat inlocuirea australianului McBreen cu Borbely, Badea s-a dovedit a fi iarasi inspirat la schimbarile efectuate, atacantul venit in aceasta vara de la Ploiesti reusind primul sau gol pentru Stiinta. La fel s-a intimplat si cu Jeremie Njock, doar ca la acesta a fost la prima reusita dupa revenirea de la nationala olimpica a Camerunului.

Imediat dupa gol, camerunezul s-a solidarizat cu conationalul sau Eric Biemme, avind scris in franceza pe tricou: „Biemme nu a venit din jungla, din contra“, ca replica la afirmatiile cu tenta rasista ale lui Viorel Hizo, dupa meciul cu Ceahlaul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS