19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Negrul“ s-a retras

„Negrul“ s-a retras

Fostul mijlocas al nationalei Romaniei, Ionut Lupescu, a participat duminica la meciul de retragere al fotbalistului german Ulf Kirsten (37 de ani), pe care l-a avut coechipier la formatia Bayer Leverkusen. „A fost foarte frumos, mai ales ca la Dresda s-a adunat multa lume, dupa multi ani. Meciul a fost foarte bine organizat. A fost o ocazie de a ma intilni cu fosti coechipieri de la Bayer Leverkusen si de a-mi face noi prieteni“, a spus Lupescu, care a evoluat in prima repriza.

Kirsten a marcat sase goluri in partida de retragere, care a avut loc la Dresda, unde germanul a cunoscut succesul cu echipa Dinamo, inainte de a fi transferat la Bayer Leverkusen, unde a evoluat intre 1990 si 2003. Printre cei care au participat la meciul de retragere a lui Ulf Kirsten s-au aflat actualul selectioner al Germaniei, Rudi Vöeller, precum si brazilienii Jorginho si Bebeto.

Echipa „Ulf DreamTeam“ s-a impus, cu scorul de 9-8, in fata formatiei „Dynamo All Stars“, din care au facut parte fotbalisti din fosta Republica Democrata Germana. In fata a mai mult de 30.000 de spectatori, Kirsten a inscris primele doua goluri din cele sase in repriza intii pentru „Ulf Dream Team“. Patru goluri le-a reusit in a doua repriza, cind a evoluat pentru „Dynamo All Stars“.

De doua ori campion al fostei Republici Democrate Germane, cu Dinamo Dresda, unde a evoluat intre 1979 si 1990, Ulf Kirsten are 51 de selectii in reprezentativa Germaniei unificate si 49 de selectii in nationala Germaniei de Est. Pentru Bayer Leverkusen, Ulf Kirsten a marcat 181 de goluri in cele 350 de partide disputate in campionat. In 2002, a disputat cu Bayer Leverkusen finala Ligii Campionilor, pierduta, cu scorul de 1-2, in fata celor de la Real Madrid. Kirsten, supranumit „Negrul“, este in prezent antrenor secund la Bayer Leverkusen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS