12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024

Sport pe scurt

Futsal. Divizia A

CIP Deva – Energo Craiova 4-1

La Deva, formatia gazda CIP, una dintre pretendentele la titlul de campioana, a cistigat in fata Energoconstructiei Craiova cu 4-1 (1-0), golul craiovenilor fiind inscris de Sorin Ghita. Noul antrenor principal al craiovenilor, Florin Baluta, a spus: „CIP Deva a cistigat pe merit la capatul unei partide in care valoarea si-a spus cu adevarat cuvintul. Trebuie sa recunosc, diferenta de valoare si de implicare a tuturor factorilor locali, inclusiv a Consiliului Judetean Hunedoara, s-a vazut si in acest meci. La 2-0 pentru ei, noua ni s-a anulat un gol valabil.“

In urma acestei victorii, coroborata cu infringerea echipei FC Bodu Bucuresti (patronata de Dumitru Dragomir), CIP Deva este noul lider in Divizia A – futsal.

Futsal, Memorialul „Zoltan Crisan“

Rezultatele etapelor II si III

In acest weekend, in sala „Vointa“ s-au desfasurat etapele cu numerele doi si trei ale Memorialului „Zoltan Crisan“. Timp de doua zile sala a fost plina, iar meciurile, unele crincene, altele la discretia favoritelor, au facut deliciul spectatorilor.

Simbata s-au inregistrat rezultatele: Lucky Land – Samar 10-4; One Way – Nova Sport 14-7; Oltana – Quart Construct 10-11; Sporting – Bad Joke 10-2; Parma – Klub Passione 2-18; Gin-Gin Flex – Promat 4-10; KO – Tudival 3-7; Athletic – AZT 14-9; Balkan – AS International 6-7; Time Aut – Oltmetal 1-11; Cactus Jack – Stiinta 1 Mai 8-6.

In meciurile disputate duminica, rezultatele au fost urmatoarele: AS International – Parma 14-4; Nova Sport – Oltmetal 4-16; Bad Joke – Cactus Jack 6-11; Klub Passione – Oltana 11-5; KO – AZT 4-4; Lucky Land – Time Aut 8-6; Promat – Balkan 9-5; Quart Construct – Sporting 0-6; Samar – Tudival 3-11; Stiinta 1 Mai – Gin-Gin Flex 8-7; One Way – Athletic 6-2. La sfirsitul acestei saptamini vor avea loc rundele patru si cinci, miine urmind sa se stabileasca orele de disputare.

Fotbal, CN al liceelor

S-au stabilit finalistele

Campionatul National al Liceelor la Fotbal, faza locala, se apropie de sfirsit, simbata, la Grupul de Sali al DJS Dolj din cadrul Complexului „Ion Oblemenco“, avind loc semifinalele, atit la feminin, cit si la masculin. Primele care au intrat in competitie au fost fetele, Liceul Electroputere invingind Liceul „Traian Demetrescu“ cu scorul de 3-1. In celalalt meci, dintre Energetic si „Elena Cuza“, fetele au facut spectacol, cistigatoarea fiind decisa dupa loviturile de departajare. In cele din urma s-a impus „Elena Cuza“ cu 6-7, la final scorul find egal, 4-4.

In intrecerea baietilor, liceele „Traian Demetrescu“ si „Matei Basarab“ si-au asigurat un loc in finala, dispunind cu acelasi scor, 5-2, de „Stefan Odobleja“, respectiv „Constantin Brancusi“. In acest week-end, cel mai probabil in sala „Vointa“, urmeaza sa se desfasoare finalele, atit pentru primul loc, cit si pentru locurile trei-patru, dupa urmatorul program: simbata: „Traian Demetrescu“ – Energetic (finala mica) si Electroputere – „Elena Cuza“ (finala mare), la feminin, iar duminica: „Stefan Odobleja“ – „Constantin Brancusi“ (finala mica) si „Traian Demetrescu“ – „Matei Basarab“ (finala mare), la masculin. Orele si locul exact de desfasurare ale meciurilor se vor stabili miine.

Volei (m)

Infringeri pe linie

Formatia de volei masculin a Universitatii a incheiat turul de campionat fara nici o victorie, craiovenii fiind invinsi fara drept de apel si la Tirgu Mures, ASA impunindu-se cu 3-0 (13, 10, 18). Elevii lui Dan Pascu au intilnit o echipa puternica, fosta divizionara A, cu o medie de virsta extrem de ridicata, peste 35 de ani, si nu au putut emite nici un fel de pretentie, spre dezamagirea tehnicianului oltean. „A fost un joc lamentabil din partea noastra, de care mie, ca antrenor, imi este rusine. Este foarte greu cu jucatori fara experienta, dar parca nici nu dau impresia ca ar vrea sa faca ceva. Au avut totusi o tresarire de orgoliu in ultimul set, cind s-au mai zbatut putin, dar in rest nimic. Nu stiu ce sa mai fac. Pe mine m-au dezarmat complet“, a afirmat Pascu. Returul Diviziei B la volei va incepe saptamina viitoare, cind Universitatea va juca in sala sporturilor din Valea Vlaicii, de la ora 11.00, cu Unirea Dej.

Turneul de tenis de la Puebla

Adversar facil pentru Razvan Sabau

Jucãtorul roman de tenis Rãzvan Sabãu, cap de serie numãrul 5, il va intilni pe mexicanul Marco Osorio, jucãtor venit din calificãri, in primul tur al challangerului de la Puebla, dotat cu premii in valoare totalã de 25.000 de dolari. In cazul in care va trece de Osorio, Sabãu va juca cu invingãtorul dintre columbianul Michael Quintero ºi mexicanul Alejandro Hernandez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS