13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOfsaidurile care ne omoara de fiecare data

Ofsaidurile care ne omoara de fiecare data

Italia – Romania 1-0

• Stadion „Del Conero“, Ancona, spectatori: 15.000.

• A marcat: Di Vaio ’58.

Italia: Toldo (’46, Abbiati) – Oddo (’86, Pancaro), Ferrari, Cannavaro (’55, Marchioni), Panucci (’55, Castellini) – Zambrotta (’86, Pancaro), Tommasi (’46, Ambrosini), Perrotta – Totti (’71, Pirlo) – Cassano (’46, Di Vaio), Bazzani (S.Inzaghi ’55). Antrenor: Giovanni Trapattoni.

Romania: Lobont – Stoican (’72, Plesan), Radoi, Iencsi, Rat – Mitea (’89, Cristea), D. Munteanu (’65, Miu), Pancu (’82, Marica), Fl. Dumitru (’66, Dica) – Mutu, Bratu (’46, Cl. Raducanu). Antrenor: Anghel Iordanescu.

• Au arbitrat: W. Stark – H. Müller, V. Wezel (toti din Germania).

Amicalul de la Ancona s-a vrut intr-un fel o revansa a tricolorilor pentru ultimele trei infringeri consecutive suferite in fata squadrei azzura, mai ales ca gazdele nu au aliniat nici pe departe cel mai bun 11 de la aceasta ora. Nici selectionerul Iordanescu n-a putut alinia tot ce are mai valoros acum, Chivu, Contra, Marius Niculae fiind indisponibili, iar Mutu a fost incert in zilele premergatoare meciului.

Surprinzator, generalul i-a folosit duminica pe Stoican, desi acesta n-a mai evoluat la Dinamo din 15 octombrie, si pe Dorinel Munteanu. „Neamtul“, la 35 de ani, n-are cum sa mai fie o solutie pentru echipa nationala in perspectiva preliminariilor pentru CM 2006, mai ales ca si la echipa de club a fost trecut oarecum pe linie moarta.

Totusi, pentru amicalul de la Ancona, Iordanescu a convocat 11 jucatori din campionatul intern, dintre care trei de la Craiova, iar lui Plesan i-a dat sansa de a juca la Ancona impotriva titratilor fotbalisti italieni. Reamintim, Plesan a dat o proba de joc la Ancona in vara anului trecut!

Despre meciul propriu-zis n-ar fi prea multe de spus decit ca el si-a atins obiectivul, acela de testare a posibilitatilor actuale. Golul l-am luat poate si pentru ca ne-am incapatinat si de aceasta data sa jucam la ofsaid cu italienii, adica exact tactica de care trebuia sa ne ferim cu peninsularii. Evolutia tricolorilor, per ansamblu, nu a satisfacut, destul de multe slabiciuni iesind la iveala. Sigur, scorul nu conteaza, iar palmaresul oficial nu este influentat de acest 0-1, dar Italia s-a impus fara sa forteze duminica seara, iar scorul putea fi mai mare, dar in poarta am avut cel mai bun jucator al nostru, Lobont.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS