21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVor sparge „militarii“ ghinionul de acasa?

Vor sparge „militarii“ ghinionul de acasa?

Cel de-al treilea esalon fotbalistic programeaza astazi, de la ora 14.00, etapa cu numarul 11. Echipele craiovene angrenate in competitie intilnesc adversari extrem de dificili, Armata parind singura formatie care poate trece cu bine peste acest hop. „Militarii“ dau piept, pe teren propriu, cu vilcenii de la FC Lapusata, o echipa omogena, bine pozitionata in clasament, in timp ce Electro si Stiinta CFR nu par a avea sanse in fata unor adversari care se lupta pentru promovare.

Armata – FC Lapusata

Gruparea din Valea Fetii spera ca astazi, in jocul cu FC Lapusata, sa sparga ghinionul de pe teren propriu care o urmareste de trei etape (0-0 cu Progresul, 0-0 cu Turris si 0-2 cu Oltul Slatina) si sa obtina, in sfirsit, o victorie, ultimul succes de acasa al „militarilor“ datind din etapa a patra, 1-0, tot cu o formatie vilceana, Oltchim. Victoria de la Pitesti a redat echipei increderea in fortele proprii, iar faptul ca in lot nu exista probleme medicale il face pe „principalul“ Marian Voicu sa se gindeasca la toate cele trei puncte. Problemele par insa a aparea din cu totul alta parte, citiva dintre fotbalisti spunind pe la colturi ca nu sint multumiti de valoarea contractelor de joc. Conducatorii clubului au insa o alta parere, precizind ca valoarea contractelor este legata de faptul ca jucatori sint semiprofesionisti, in schimb ei primind salarii bune si prime conform Regulamentului de Ordine Interioara, cu care toti au fost de acord. „In lot nu exista o stare de tensiune, drept dovada si rezultatele de pina acum. Baietii sint conectati la partida cu Lapusata si isi doresc o victorie acasa, dupa etapele de seceta“, a afirmat presedintele Armatei, Vergica Barbuceanu. Partida va fi arbitrata de o brigada din Turnu Severin, cu Ovidiu Cioaba, la centru, asistat de Svetozar Ianculovici si Gheorghe Doinea.

Progresul Caracal – Electro

La prima vedere, elevii lui Marian Bicu par victime sigure in fata experimentatilor componenti ai formatiei caracalene, care trag sa obtina „viza“ de Divizia B. Invinsi etapa trecuta, la Scornicesti, „baietii“ lui Laurentiu Uritu nu pot rata ocazia de a mai aduna trei puncte pretioase care sa-i mentina pe primele locuri ale ierarhiei, asa ca victoria este cuvintul de ordine in tabara Progresului. Electro vine insa cu foamea de puncte data de pozitia din clasament si apasatorul -8 la „adevar“, deci componentii echipei din Valea Rosie vor incerca, pe cit posibil, sa obtina ceva. Un lucru imbucurator este ca Bicu are tot lotul valid, putind sa alinieze cel mai bun „unsprezece“ de care dispune, dar tinerii jucatori craioveni vor avea viata grea cu o echipa care in ultimul joc acasa a „maturat“ pe jos cu o posibila contracandidata la promovare, Turris Magurele, careia i-a administrat un usturator 6-0. Pentru a pregati cit mai bine acest joc, Electro a disputat in aceasta saptamina doua amicale in compania divizionarei D, Scoala de Fotbal „GP“, primul cistigat cu 2-0, celalalt incheiat nedecis, 0-0. Meciul va fi condus de o brigada tirgovisteana formata din Adrian Gligoras – Adrian Coman si Petruta Iugulescu.

Stiinta CFR – Prochim Bals

Greu de crezut ca, in situatia in care se afla in acest moment, „ceferistii“ vor putea emite vreo pretentie in fata trupei din Bals, pregatita de Jean Baraga. Prochim a inceput sezonul oscilant, dar si-a revenit repede si, gratie unor jucatori cu vasta experienta competitionala de care dispune, a ajuns sa se bata pentru locul care ar duce-o in liga secunda. De partea cealalta, gazdele fac mai mult act de prezenta in campionat, pentru ca rezultatele intirzie sa apara. Si, la cum stau lucrurile in prezent la gruparea de pe „Depou“, nu vor a aparea prea curind. Cu jucatori care nici macar nu se gindesc sa vina la antrenamente, iar cind o fac sint total lipsiti de concentrare, este practic imposibil sa te impui in vreun joc. Jean Georgescu s-a vazut pus in situatia de a lucra mai mult cu juniorii clubului, desi, la inceput, a avut un lot destul de numeros. Ramine de vazut daca decizia conducerii de a-i sanctiona pe jucatorii in cauza a avut vreun efect imediat, iar acestia vor incerca in meciul de astazi sa aduca puncte echipei, inca un esec condamnind practic CFR la retrogradare. Intilnirea de pe „Depou“ va fi arbitrata de Mihail Ianovschi (Pitesti) – Anghel Voicu (Suseni) si Florin Postelnicu (Pitesti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS