19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChivu risca sa se accidenteze grav daca va juca in amicalul cu Italia

Chivu risca sa se accidenteze grav daca va juca in amicalul cu Italia

„Generalul“ intentioneaza sa alinieze cea mai buna echipa

Selectionerul Anghel Iordanescu a spus ca isi doreste ca in meciul cu Italia sa il poata utiliza pe Chivu pentru a se edifica asupra potentialului echipei nationale. „Sper sa-l pot folosi pe Chivu pentru ca as vrea ca jocul cu Italia sa ne permita sa ne dam seama de potentialul echipei. De asemenea, doresc sa vad exact si ceea ce inseamna perspectiva in rindul jucatorilor tineri pe care i-a adus competitia interna in prim plan. Speram sa fie un joc bun, care sa ne dea sperante intr-un viitor apropiat. Italia este Italia, iar faptul ca Trapattoni isi permite sa joace cu un lot cu Polonia si cu altul cu Romania ne da de gindit. Italienii au multi jucatori periculosi“, a spus Iordanescu.

• Daniel BISTRICEANULa antrenamentul efectuat miercuri seara de reprezentativa de fotbal a Romaniei, care se pregateste pentru partida amicala cu Italia, programata duminica, la Ancona, elevii lui Anghel Iordanescu au efectuat alergari usoare si s-au impartit in doua echipe. La finalul antrenamentului, componentii echipei au executat suturile la poarta.

La aceasta sedinta de pregatire, capitanul tricolorilor, Cristian Chivu, s-a antrenat separat din cauza unei accidentari la umar. In timpul desfasurarii antrenamentului, presedintele FRF, Mircea Sandu, a discutat de mai multe ori cu selectionerul Anghel Iordanescu in privinta oportunitatii utilizarii capitanului tricolorilor in amicalul cu Italia. De asemenea, Cristian Chivu a discutat cu medicul Pompiliu Popescu si cu Mircea Sandu. Desi nu sint alarmante, problemele medicale pe care le are capitanul tricolorilor s-ar putea agrava daca acesta va juca fara sa fie recuperat complet.

Chivu: „Vreau sa joc, depinde insa cit de mari sint riscurile“

La sfirsitul antrenamentului de miercuri seara, Cristi Chivu a spus ca doreste sa evolueze in partida amicala cu Italia, dar acest lucru depinde de cum se va simti pina in ziua jocului. „Imi doresc mult sa joc in partida cu Italia, dar depinde de cit de tare ma va durea sau cit de mari vor fi riscurile. Eu sper sa ma simt bine si sa fiu apt de joc“, a spus capitanul tricolorilor.

Fiind intrebat daca nu ii este teama de „Squadra azzurra“, Chivu a raspuns: „Forta Italiei o stim cu totii. Italia este una dintre candidatele la cistigarea Campionatului European. Important este ca avem acest test foarte util si sa iesim cu fruntea sus si multumiti de partida pe care am facut-o. Trebuie sa avem puterea sa ne uitam in ochii lor. Fotbalul este fotbal, se intimpla sa joci bine si sa pierzi, se intimpla sa joci prost, dar sa cistigi. Totul e sa fii realist si sa-ti dai seama ca esti pe drumul cel bun, chiar daca ai pierdut in fata unei formatii foarte puternice“.

Amicalul Italia – Romania ar putea fi anulat

Vicepresedintele Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), Giancarlo Abete, a anuntat ca partida amicala dintre „Squadra Azzura“ si nationala „tricolora“ ar putea fi anulata, din cauza atentatului de la Nasiriyah, soldat cu moartea a 12 carabinieri, cinci soldati si doi civili italieni. Abete a precizat ca decizia finala referitoare la disputarea acestui meci urma sa fie luata aseara. Amicalul dintre Italia si Romania este programat sa se dispute duminica, la Ancona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS