15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Am gresit cind am renuntat la Mutu!“

„Am gresit cind am renuntat la Mutu!“

Directorul general al clubului Internazionale Milano, Massimo Moretti, a recunoscut ieri ca gruparea sa a facut o greseala renuntind prea usor la internationalul roman Adrian Mutu. Mutu a evoluat la Inter Milano in returul sezonului 1999-2000,dupa care a fost imprumutat, pentru doi ani, la Verona. A urmat vinzarea sa la AC Parma, de unde s-a transferat, inainte de startul acestui sezon, la formatia engleza Chelsea Londra.

„Ne-am grabit in privinta lui Mutu. Nu am gresit cind l-am imprumutat la Verona, dar trebuia sa raminem coproprietari ai jucatorului. S-au facut greseli pe care ni le asumam, chiar daca eu nu eram atunci director general“, a spus Moretti, care a venit la Bucuresti in scopul promovarii programului InterCampus, care sprijina copiii care doresc sa devina fotbalisti. Directorul „nerazzurilor“ a afirmat ca Inter a dorit sa-l achizitioneze pe fundasul Cristian Chivu. „Il doream pe Chivu. Sincer, n-am crezut ca AS Roma va reusi sa-l achizitioneze si felicit clubul roman pentru transferul facut“.

Unul dintre antrenorii preferati ai presedintelui gruparii italiene, Massimo Moratti, a fost Mircea Lucescu, dupa cum recunoaste chiar Moretti. „Nu se pune problema ca Lucescu sa fi plecat de la Inter, pentru ca noi am avea ceva cu romanii. Dimpotriva, presedintele Moratti l-a apreciat foarte mult pe Lucescu, nu numai ca antrenor, ci si ca om. Se poate spune ca noi nu avem incredere in antrenori, avind in vedere ca am schimbat foarte multi in ultima perioada. Am ramas prieten cu Lucescu, pe care il consider un antrenor valoros. Nu pot spune acum daca va reveni vreodata la Inter“, a spus Moretti.

Prezent, impreuna cu Moretti la Bucuresti, fundasul lui Inter, Francesco Coco, a afirmat ca, daca ar trebui sa aleaga intre Chivu si Mutu, i-ar decerna Balonul de Aur lui Chivu. „Imi place mult Chivu, deoarece da dovada de calm si inteligenta, are tactica in timpul meciurilor. Intre el si Mutu, i-as da Balonul de Aur lui Chivu, poate si pentru ca este fundas, la fel ca mine. Mi-as dori ca, in acest an, trofeul sa fie cistigat de Paolo Maldini sau de Pavel Nedved. „Consider ca si fundasii ar trebui apreciati“, a explicat Coco. Despre partida amicala dintre Italia si Romania, care se va disputa duminica, Coco a spus ca ar putea fi foarte spectaculoasa, mai ales ca jucatorii nu vor evolua sub presiunea obtinerii unui rezultat.

Programul Inter Campus este un proiect inceput in Italia in 1996, care numara in prezent 60 de cluburi italiene si 20 de cluburi in intreaga lume, implicind 20.000 de baieti intre opt si 13 ani.

In Romania, programul se desfasoara in trei orase (Braila, Tulcea si Rimnicu Vilcea), in acest proiect fiind implicati 400 de copii si zece antrenori. „Copiii sint antrenati de tehnicieni romani, pentru ca noi nu am venit in Romania sa dam lectii de fotbal, ci doar sa popularizam acest sport“, a explicat Moretti. Programul urmeaza sa se extinda si in orasele Brasov si Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS