19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHaita lui Andone a fost sfisiata la Moscova

Haita lui Andone a fost sfisiata la Moscova

Formatia Dinamo Bucuresti a fost invinsa, joi seara, in deplasare, cu scorul de 4-0 (1-0), in partida disputata cu echipa Spartak Moscova, contind pentru prima mansa a turul al doilea al Cupei UEFA. Cei 10.000 de spectatori de pe stadionul „Lokomotiv“ au asistat la ingenuncherea „ciinilor rosii“, care si-au redus la minim sansele de calificare in faza urmatoare a competitiei europene. Belgianul Delwarte a facut doar act de prezenta in poarta dinamovista, pentru ca nu a reusit sa se opuna golurilor marcate de Pjanovici, care a reusit dubla in minutele 23 si 62, Kalinicenko (’58) si Pavlenko (’73).

„Nu mai avem nici o sansa“

Dorinta antrenorului Ioan Andone de a nu primi gol la Moscova a fost spulberata de forta rusilor, care au dominat partida de la un capat la altul. Acum, Andone pare sa se fi resemnat cu ideea ca nu mai are nici o sansa de calificare. „Multe comentarii nu se mai pot face dupa un asemenea rezultat. Am venit foarte increzatori la Moscova. Am jucat slab si Spartak ne-a dominat la toate capitolele. Pacat! In meciul retur nu mai avem nici o sansa, pentru ca la 4-0 nu mai poti sa crezi ca e posibil sa intorci acest rezultat“, a spus, dupa meci, antrenorul roman.

De aceeasi parere este si atacantul din Soseaua Stefan cel Mare, Claudiu Niculescu: „Au jucat mai bine si au cistigat. Trebuie sa mergem mai departe. In meciul retur vom face tot posibilul pentru obtinerea calificarii, dar trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca va fi foarte greu, daca nu imposibil, avind in vedere diferenta de patru goluri inregistrata“, a spus Niculescu. Fundasul Cosmin Barcauan a recunoscut ca ii este greu sa mai spuna ceva dupa infringerea categorica suferita. „Ma simt umilit“, a reusit sa spuna, totusi, Barcauan.

Antrenorul formatiei ruse, Vladimir Fedotov, a folosit urmatorii jucatori: Kowalewski – Parfionov, Mitreski, Moises, Kebe – Pavlenko, Trobok, Titov, Kalinicenko (’87 – Danisevski) – Torbinski, Pjanovici. Ioan Andone a trimis in teren, fara succes insa, urmatorii fotbalisti: Delwarte – Perenyi, Barcauan, Burca, Semeghin (cartonas galben – ’43) – Fl. Petre (’49 Grigorie), Alexa, I. Badea (a primit un cartonas galben in minutul 52, iar pe cel rosu in minutul 89), Zicu (’69 V. Munteanu) – Danciulescu, Cl. Niculescu (’63 Marica).

Steaua merita victoria

Cealalta formatie romaneasca ramasa in Cupa UEFA, Steaua Bucuresti, a remizat, 1-1, pe teren propriu, cu echipa engleza Liverpool, cu toate ca opinia generala este ca „ros-albastrii“ meritau sa cistige. Pe un teren desfundat, englezii au reusit sa deschida scorul in prima repriza, prin Traore, in minutul 22, dar au cedat, pina la sfirsitul partidei, asaltului fotbalistilor din Ghencea. Dupa numeroase ratari, Claudiu Raducanu a stabilit scorul final, in minutul 68, si a dat sperante suporterilor care, in ciuda ploii, au umplut stadionul „Steaua“ si au intretinut atmosfera pe toata durata meciului.

Antrenorul stelist, Victor Piturca, a afirmat ca este trist din cauza rezultatului, pentru ca elevii sai meritau victoria. „Sint trist pentru rezultat, deoarece avantajeaza echipa Liverpool. Sint bucuros ca Steaua a demonstrat ca este o echipa puternica, capabila sa puna probleme oricarui adversar. Chiar daca prima sansa o au ei, vom lupta in meciul retur si vom face totul sa ne calificam. Cred ca Steaua merita victoria, desi Liverpool a avut citeva ocazii“, a spus Piturca, adaugind ca este obligatoriu ca Steaua sa marcheze cit mai multe goluri in meciul retur pentru a se califica. „Ca o coincidenta, am obtinut cu Liverpool acelasi scor ca in prima mansa cu Southampton. Trebuie sa marcam mai multe goluri pentru a ne califica. Nu avem nimic de pierdut, ci numai de cistigat“, a mai spus Piturca.

Si tehnicianul oaspetilor, Gerard Houllier, considera ca echipa sa a fost norocoasa ca a primit un singur gol. „Felicit ambele echipe pentru ca, in ciuda conditiilor, au facut un meci bun. Sint foarte mindru de jucatorii mei ca au reusit sa inscrie. Am avut ghinion ca nu am mai inscris, dar si noroc ca nu am mai primit goluri. Cred ca starea terenului ne-a dezavantajat, pentru ca sintem o echipa rapida“, a spus Houllier, care considera ca, totusi, echipa sa merita sa cistige. „Daca ar fi fost cineva care merita victoria, noi am fi fost aceia“, a adaugat Houllier.

Chivu a ajuns la spital

Intr-un alt meci al primei manse a turului al doilea al Cupei UEFA, internationalul roman Cristi Chivu, de la AS Roma, a evoluat numai zece minute in meciul cistigat de italieni, cu 1-0, in fata croatilor de la Hajduk Split. Revenit dupa o accidentare, fundasul roman a intrat pe teren in minutul 60, cind l-a inlocuit pe brazilianul Lima, dar a cazut in urma unui contact cu un adversar, lovindu-se la umarul drept. Chivu a fost inlocuit de Zebina, capitanul selectionatei Romaniei fiind transportat de urgenta la clinica Villa Stuart. Verdictul medicilor in privinta indisponibilitatii sale va fi anuntat in zilele urmatoare, dar se pare ca va fi incert atit pentru derbiul Romei cu Lazio, din acest week-end, cit si pentru partida amicala Italia – Romania, programata sa se dispute pe 16 noiembrie, la Ancona. Golul Romei a fost inscris de Cassano, in minutul 90.

Iata rezultatele complete inregistrate joi, in prima mansa a turului al doilea al Cupei UEFA: Spartak Moscova – Dinamo Bucuresti 4-0; au marcat Pjanovici (’23, ’62), Kalinicenko (’58) si Pavlenko (’73). Steaua Bucuresti – Liperpool 1-1; au marcat Raducanu (’68), respectiv Traore (’22). AS Roma – Hajduk Split 1-0; a marcat Cassano (’90). Gaziantepspor – RC Lens 3-0; au marcat Devran (’43), Bouazizi (’60) si Lazarov (’65). Slavia Praga – Levski Sofia 2-2; au marcat Kuka (’22), Fort (’90), respectiv Ivanov ’77 si Muller (’90 – autogol). Dinamo Zagreb – Dnepr Dnepropetrovsk 0-2; au marcat Venhlinsky (‘8) si Maksymyuk (’84); jucatorul roman de la Dinamo Zagreb, Dumitru Mitu, a evoluat pina in minutul 64, cind a fost inlocuit cu Da Silva. Schalke 04 – Brondby IF 2-1; au marcat Hanke (’60, ’73), respectiv Jakobsson (’35). FC Utrecht – AJ Auxerre 0-0. Valerenga – Wisla Cracovia 0-0. Girondins Bordeaux – Hearts of Midlothian 0-1; a marcat De Vries (’79). Panionios Atena – FC Barcelona 0-3; au marcat Garcia (’42), Kluivert (’46), Xavi (’90). Genclerbirligi – Sporting Lisabona 1-1; Au marcat Cihan (’55), respectiv Da Silva Muniz (’50). Villarreal – Torpedo Moscova 2-0; a marcat Riquelme, in minutele 51 si 69. PAOK Salonic – Debrecen 1-1; au marcat Karadimos (’11), respectiv Bajzat (’25). FC Copenhaga – Real Mallorca 1-2; au marcat Albrechtsen (’31), respectiv Albrechtsen (’27 – autogol), Nagore (’74). Borussia Dortmund – Sochaux 2-2; Au marcat Senesie (’67), Ewerthon (’76), respectiv Santos (’12), Frau (’27). Austria Salzburg – AC Parma 0-4; au marcat Filippini (’60 – penalti), Gilardino (’65), Ferrari (’81), Rosina (’86). FC Basel – Newcastle United 2-3; au marcat Cantaluppi (’11), Chipperfield (’15), respectiv Robert (’14), Bramble (’37), Ameobi (’76). Perugia – Aris Salonic 2-0; a marcat Margiotta (’46 si ’89 – penalti). Feyenoord Rotterdam – FK Teplice 0-2; au marcat Dolezal (‘3), Rezek (’57); Manchester City – Groclin 1-1; Au marcat Anelka (‘6), respectiv Mila (’65). FC Valencia – Maccabi Haifa 0-0; Benfica Lisabona – Molde 3-1; au marcat Gomes (’18 si ’53), Geovanni (’51), respectiv Hestad (’76). Partidele retur se vor disputa pe 27 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS