19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTaticii Papura si Daouda

Taticii Papura si Daouda

Atunci cind sint liberi, doi dintre cei mai valorosi jucatori ai Universitatii, fundasul central Mariko Daouda si liberoul Corneliu Papura, sint doi tatici foarte grijulii cu fetitele lor. Asa s-a intimplat si ieri la prinz, cind au profitat de timpul liber (Pavel Badea a programat doar un antrenament dupa-amiaza) si s-au dus sa-si ia copiii de la gradinita. Primul sosit a fost Corneliu Papura, care, o data ajuns la gradinita „Axia“ din strada Matei Milo nr. 9, si-a sarutat pe obraji fetita, Patricia, a pus-o pe genunchi, si-a incaltat-o, apoi a imbracat-o tacticos cu o hainuta groasa. Drumul sau pina la masina s-a intersectat cu cel al ivorianului Mariko Daouda, sosit si el intre timp cu un taxi. Daouda a zabovit mai mult, intrucit fetita sa, Kadji, intervieva cu un microfon citiva copii.

Prietene foarte bune

Ca si taticii lor, cele doua fetite sint foarte bune prietene. Patricia Papura are trei ani, iar Kadji are cu o jumatate de an mai mult. Sint colege de gradinita din acest an, la gradinita particulara „Axia“ cu program in limba engleza, infiintata in aceasta toamna si condusa de domnisoara profesoara de engleza, care indeplineste si rolul de educatoare, Simona Serban.

Educatoarea despre Patricia si Kadji

Vorbind despre fetita lui Papura, educatoarea spune ca este cea mai inteligenta dintre cei 12 copii cu virste intre trei si sase ani, pe care ii are. „Este asa pentru ca toata familia se ocupa de ea, exerseaza foarte mult cu ea acasa. Este insa foarte timida“. Cit am fost prezenti acolo, Patricia nu s-a dezlipit din bratele educatoarei. „Cind nu cunoaste pe cineva asa se poarta. Si pe mine m-a acceptat foarte greu. Abia dupa o saptamina. Cu Kadji s-a imprietenit insa din prima zi. I-a facut un trenulet din cuburi si de atunci au fost cele mai bune prietene“, a dezvaluit Simona Serban. Vorbind despre fetita lui Daouda, educatoarea a spus: „Este prietena cu toata lumea. Cu totii au primit-o foarte bine. La inceput nu stia decit franceza, iar eu nu prea ma descurc cu aceasta limba. Nu ne prea intelegeam. Acum, a invatat foarte repede si engleza, si romana. Stie cintece, poezii si multe altele“. De fapt, Kadji a dat si o reprezentatie artistica interpretind in engleza melodia „Rotile autobuzului“.

Conditii deosebite pentru un milion

Gradinita „Axia“ este particulara, cu program in limba engleza. Numele tradus din greaca este „Valoare“ si este proprietatea tinerei profesoare de engleza. A fost inaugurata la 1 octombrie anul acesta. Simona Serban si-a dorit de foarte mult timp sa aiba propria ei gradinita, inca din anii liceului, absolvind Liceul Pedagogic din Craiova. Intre timp, a fost timp de sapte ani educatoare si un an profesoara de engleza. La gradinita sint numai copii de „bastani“, care pentru conditiile oferite platesc cite un milion de lei pe luna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS