9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua si Dinamo forteaza sa intre in lumea buna a fotbalului

Steaua si Dinamo forteaza sa intre in lumea buna a fotbalului

Diseara se vor disputa numai 23 de meciuri din prima mansa a turului al doilea al Cupei UEFA, deoarece o partida din cele programate in aceasta faza s-a disputat deja, pe 29 octombrie, cind Rosenborg si Steaua Rosie Belgrad au terminat nedecis, 0-0. Meciul amintit a fost devansat la cererea formatiei sirbe, care are de disputat, in acest week-end, un meci important in campionatul intern, cu rivala Partizan Belgrad. Doua echipe romanesti, Dinamo si Steaua, vor juca asta-seara, prima in deplasare, cu Spartak Moscova, iar cealalta pe teren propriu, cu FC Liverpool. Partida Spartak Moscova – Dinamo Bucuresti va incepe la ora 18.00 (TVR1), in timp ce meciul Steaua – Liverpool va avea lovitura de start la ora 21.10 (Prima TV). Cristi Chivu, care evolueaza la formatia italiana AS Roma, se pare ca este recuperat in urma accidentarii, si va juca asta-seara, in meciul pe care formatia sa il va disputa, pe teren propriu, cu Hajduk Split.

„Ando“ nu vrea sa ia gol

Tehnicianul echipei Dinamo Bucuresti, Ioan Andone, a luat cu el in Rusia un lot de 18 jucatori, din care nu fac parte Mugur Bolohan si Sorin Bucuroaia, care nu au drept de joc in Cupa UEFA, dar nici portarul Andrei Vlad si jucatorii Alexandru Dragomir si Alin Ilin, care au ramas la Bucuresti.

Pentru antrenorul „ciinilor rosii“, cel mai important lucru este sa nu ia gol, iar elevii sai sa aiba aceeasi atitudine ca la meciurile cu Sahtior Donetk, echipa eliminata de gruparea din Stefan cel Mare, in primul tur al competitiei. „Va fi un meci dificil, pentru ca intilnim o echipa foarte bine pregatita fizic. Spartak chiar este o formatie tipic ruseasca, bazata pe un joc agresiv, in forta, dar care are si minusuri. Am stat de vorba cu jucatorii, am studiat foarte mult adversarul in ultimele zile si trebuie sa spun ca avem nevoie de aceeasi atitudine de joc cu care am tratat partidele cu Sahtior. Pornim cu sanse egale si-mi doresc sa nu primim gol, ceea ce ar insemna o prima optiune pentru calificare. Putem sa inscriem la Moscova“, a declarat Ioan Andone, luni, inainte de plecare spre Moscova.

Si atacantul dinamovist Ionel Danciulescu se arata, la inceputul saptaminii, destul de optimist in vederea meciului cu Spartak. Fostul jucator al formatiei craiovene Electroputere, care a fost cel mai aproape de a evolua in primavara europeana, in editia 1999/2000 a Cupei UEFA, pe cind juca la Steaua, este de parere ca Dinamo va scrie istorie in capitala Rusiei. „Faptul ca intilnim o formatie din fostul bloc sovietic nu poate decit sa ne ambitioneze si mai tare. Am jucat cu Metalurgs Liepajas, Sahtior Donetk si acum cu Spartak Moscova. Foarte frumos. O sa intram in Europa pe la Moscova. Fara indoiala este cel mai greu examen. Pentru toata lumea, nu numai pentru mine. Asteptam cu foarte mare incredere acest joc, pentru ca sintem constienti de performanta care bate la usa. Mergem la Moscova sa inscriem, macar o data. Sint foarte sigur ca vom reusi. Sintem optimisti, pentru ca avem ocazia sa scriem o noua fila in istorie. Nu putem rata o asemenea ocazie. O calificare in primavara europeana ar insemna foarte mult pentru intreg fotbalul romanesc. Toti avem nevoie de aceasta performanta“, a spus Danciulescu.

Iata lotul dinamovist care a facut deplasarea la Moscova: portari – Stefan Preda, Gregory Delwarte, fundasi – Ovidiu Burca, Adrian Iordache, Dorin Semeghin, Cosmin Barcauan, Sorin Iodi si Szabolcs Perenyi, mijlocasi – Dan Alexa, Ianis Zicu, Florentin Petre, Vlad Munteanu, Stefan Grigorie, Ionut Badea, Iulian Tames, atacanti – Claudiu Niculescu, Ionel Danciulescu si Ciprian Marica.

Gazdele dinamovistilor au solicitat sprijinul suporterilor pentru meciul de diseara. „V-ati obisnuit cu victoriile si nu vrem sa va obisnuim cu insuccesele. Recent incheiata editie de campionat a aruncat o pata neagra pe prestigiul clubului Spartak, iar noi nu putem si nu vrem sa acuzam pe cineva pentru greselile noastre. Este necesar ca echipa sa-si regaseasca increderea in propriile forte. Nu am uitat tribunele pline la meciurile cu Real Madrid sau Arsenal Londra si va adresam rugamintea de a nu ramine indiferenti. In meciul cu Dinamo din Cupa UEFA ne vom bate pentru voi, chiar si pentru cei care nu veti veni la stadion.Vom juca pentru tara, pentru fotbalul din Rusia si pentru voi“, se precizeaza in comunicatul dat publicitatii pe site-ul oficial al clubului moscovit, in care se rememoreaza si meciurile cu AC Milan, Bayern Munchen sau FC Barcelona. Cel mai impresionant jucator al formatiei ruse, Egor Titov, este incert pentru meciul de diseara. Titov s-a pregatit singur la antrenamentele echipei din aceasta saptamina, dar staff-ul tehnic spera in recuperarea lui pina la ora meciului. De asemenea,fundasul Iuri Hovtun va fi indisponibil doua saptamini, dupa ce a suferit o fractura la un deget al piciorului sting, in timpul partidei cu Torpedo Metalurg, scor 0-2, disputata simbata, in ultima etapa a campionatului Rusiei.

Si stelistii sint optimisti

Jucatorii formatiei Steaua Bucuresti s-au aratat si ei destul de optimisti in perspectiva meciului de asta-seara, din Ghencea, cu FC Liverpool, mai ales ca principalul pericol al englezilor, Michael Owen, nu a facut deplasarea la Bucuresti. In lotul antrenorului Gerrard Houllier nu se afla nici Jamie Carragher, Milan Baros si Bruno Cheyrou, in timp ce indisponibilitatile „ros-albastrilor“ sint Sorin Paraschiv si Laurentiu Dinita, in timp ce Marian Aliuta este incert.

Meciul Steaua – Liverpool va incepe la ora 21.10 si va fi transmis in direct de postul de televiziune Prima TV. Arbitrii vor fi din Italia, cu Stefano Farina la centru, asistat de Aniello Di Mauro si Andrea Consolo, in timp ce rezerva a fost desemnat Antonio Dattilo.

Antrenorul Victor Piturca este de parere ca, desi Liverpool este cotata ca favorita, echipa pe care o antreneaza poate sa obtina un rezultat pozitiv. „Prima sansa este de partea englezilor. Din toate punctele de vedere, financiar, valoric, Liverpool este peste noi, dar important este ca, dupa ce am reusit sa trecem de Southampton, lumea este optimista. Poate este bine, poate este rau. Am convingerea ca echipa noastra se poate califica, insa depinde foarte mult de ce se va intimpla joi. Avem nevoie de putere, inteligenta si sansa pentru a reusi un rezultat care sa ne dea sperante“, a spus Piturca.

De partea cealalta, antrenorul lui Liverpool, Gerard Houllier, sustine ca nu se gindeste la meciul greu din campionat cu Manchester United, pe care il are de disputat duminica, si ca ambele meciuri sint la fel de importante. „Este o saptamina importanta pentru clubul nostru, dar aproape fiecare saptamina a fost la fel de importanta de cind sint la Liverpool. Rezultatele din ultimul timp arata ca jucatorii sint pregatiti pentru aceste doua teste importante, cu Steaua si Manchester United“, a spus Gerard Houllier.

Formula de start a lui Victor Piturca va fi, cel mai probabil: Hamutovski – Radoi, Rachita, Mutica, P. Stoica – Fl. Dumitru, Falemi, Aliuta (Pitu), Bostina – Oprita, Cl. Raducanu. Liverpool ar putea incepe cu: Dudek – Finnan, Biscan, Hyypia, Traore (Riise) – Gerrard, Diouf, Murphy, Smicer – Kewell, Heskey.

Iata programul complet al partidelor din prima mansa a turului al doilea al Cupei UEFA: Gaziantepspor – Lens; Slavia Praga – Levski Sofia; Spartak Moscova – Dinamo Bucuresti; Dinamo Zagreb – Dnepr Dnepropetrovsk; Schalke 04 – Broendby Copenhaga; FC Utrecht – AJ Auxerre; Valerenga Oslo – Wisla Cracovia; Bordeaux – Heart of Midlothian; Panionios Atena – FC Barcelona; Genclerbirligi – Sporting Lisabona; Villarreal – Torpedo Moscova; Steaua Bucuresti – FC Liverpool; PAOK Salonic – Debrecen; FC Koebenhavn – Real Mallorca; Borussia Dortmund – Sochaux; Austria Salzburg – AC Parma; FC Basel – Newcastle United; Perugia – Aris Salonic; Feyenoord Rotterdam – FK Teplice; AS Roma – Hadjuk Split; Manchester City – Groclin Grodzisk; Valencia – Maccabi Haifa; Benfica Lisabona – FK Molde. Partidele din mansa a doua vor avea loc pe 27 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS