16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu l-ati luat pe Barbosa pentru ca ati refuzat negocierile!“

„Nu l-ati luat pe Barbosa pentru ca ati refuzat negocierile!“

• Despre Bengondo, Mugurel Elisei Oancea spune ca i se va rezilia contractul • Argentinianul Javier Lux nu a avut pasaport nou! • Sint probleme delicate si cu Daouda

Impresarul italian Barbagallo i-a oferit Universitatii Craiova pe Guso, Daouda, Bengondo si Fabio Lopez, ultimul fiind expediat la CSM Resita, dar apoi s-a renuntat la el. In vara, s-a vorbit aproape o luna despre iminenta revenire la Universitatea a lui Barbosa si semnarea contractului (fara proba de joc) cu argentinianul Javier Lux. De aproape doua saptamini, subiectele „fierbinti“ pe Unirii 86 au fost, printre altele, posibila plecare din iarna a lui Daouda si chiar Guso, cit si dezinteresul in privinta vizei lui Bengondo. Asupra acestor destul de controversate probleme, l-am chestionat din nou pe reprezentantul lui Barbagallo in Romania, Mugurel Elisei Oancea, care are un alt punct de vedere decit cel al oficialilor Universitatii.

– Care-i situatia actuala a lui Bengondo?

– Jucatorul se afla inca sub contract cu Universitatea Craiova (pina in 2006), dar patronul-finantator Staicu mi-a comunicat ca Universitatea doreste rezilierea contractului. Am fost la Craiova saptamina trecuta si am discutat cu domnul Staicu acest caz, dar nu s-a semnat nici un act in privinta lui Bengondo. Probabil ca se va rezilia… Oricum, domnul Staicu mi-a comunicat ca Bengondo n-are valoare de Universitatea.

– Unde este acum jucatorul?

– Am vorbit cu el luni, era in Camerun. Marti, trebuia sa ajunga in Nigeria, la ambasada Romaniei pentru a-si lua viza. Va reveni probabil la sfirsitul acestei saptamini la Craiova. Nu stiu exact cind, este in functie de cum va gasi loc la cursele aeriene.

– Totusi, cine trebuia sa-i obtina viza, clubul sau altcineva?

– Lucrurile sint foarte clare: jucatorul strain este sub contract cu Universitatea, deci, cu alte cuvinte, este angajatul celor din Craiova. Clubul trebuie sa se ocupe in exclusivitate si de problema vizelor, ce intrebare-i asta? Bengondo are acum viza de intrare in Romania obtinuta ca urmare a demersurilor intreprinse de domnul Staicu. V-am explicat si cazul lui Daouda. Reamintesc, a stat asta-iarna in Aeroportul Otopeni deoarece Universitatea nu-i obtinuse viza de intrare in Romania! Tot clubul, in extremis, l-a rezolvat asta-iarna, desi ei stiau de problema lui Daouda inca de la terminarea turului de campionat.

– Saptamina viitoare revine in Banie si impresarul Barbagallo. Cu ce probleme?

– In primul rind, situatia lui Bengondo. Daca Universitatea ramine ferma in privinta rezilierii contractului, atunci vom proceda in consecinta.

– Care-i situatia lui Guso si Daouda? Exista zvonuri ca ar putea pleca la iarna de la Universitatea. Care-i adevarul?

– Pentru cei doi titulari ai Universitatii, Guso si Daouda, exista intr-adevar unele oferte din strainatate. Este normal, cei doi sint printre cei mai buni din Romania. Nu pot acum sa ofer alte amanunte in privinta ofertelor pentru ei. Daca Guso nu este tentat acum sa plece, Daouda are unele mici nemultumiri si probabil ca ar parea tentat sa paraseasca Universitatea. De ce este putin suparat Daouda? Vrea marirea contractului! Am discutat aceasta problema cu patronul, dar, deocamdata, nu s-a rezolvat. Prin august ni s-a promis ca in octombrie s-ar analiza concret situatia lui si ca ar fi posibila o marire a contractului. Iar in octombrie, domnul Staicu a zis ca n-am inteles noi bine! Acum zice ca in ianuarie 2004…

– Din cite am inteles eu pina acum, pasati toate aceste probleme in curtea Universitatii. De abureala de asta-vara cu Barbosa si Lux nu spuneti nimic?

– Tot ce-am spus pina acum este real, cei de la Universitatea sint vinovati de situatiile lui Daouda si Bengondo. Barbosa si Lux? Suporterii Universitatii trebuie sa afle adevarul: Barbosa a fost cedat de Como unei echipe din serie C1, pentru doar 130.000 USD! Craiova n-a fost de acord nici sa ne asezam la masa tratativelor. Ce trebuia sa facem? Este adevarat, s-a cerut initial Craiovei aproximativ 150.000 USD, dar altele ar fi fost problemele daca Universitatea ar fi acceptat sa negocieze eventualul transfer al lui Barbosa. Nici acum nu intelegem acest caz, n-am dorit sa facem valuri in presa, dar acesta-i adevarul. Cu Lux este o alta poveste, mai complicata. Aici nu este nimeni vinovat, ci a fost o incurcatura teribila cu pasaportul, din cauza unor reglementari destul de stupide din Argentina. Am ratat, pe linga transferul la Craiova, si un altul in Mexic. Iar oferta din Mexic era mai buna, 250.000 USD/an. Si n-a putut sa plece nici in Mexic. Exista, cum spuneam, o lege stupida in Argentina, potrivit careia pentru un pasaport nou astepti vreo 90 de zile! N-am avut ce face. In privinta lui Lux ne-am inteles cu Universitatea, era totul clar. Din cauza pasaportului, n-am putut sa-l aducem. Ne pare rau, Lux este fotbalist-fotbalist. Oricum, noi am adus la Universitatea jucatori de valoare, nu ciurucuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS