19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Cind a auzit mama ca maninc ciini a zis ca imi trimite imediat o oala cu sarmale!“

„Cind a auzit mama ca maninc ciini a zis ca imi trimite imediat o oala cu sarmale!“


La antrenamentul de ieri dupa-amiaza al Universitatii a fost prezent si fostul jucator al alb-albastrilor, Gabi Popescu, legitimat in prezent la formatia coreeana Samsung Blue Wings. Gabi Popescu va sta in Banie pina in luna ianuarie, aflindu-se in vacanta, una fortata de o accidentare, intindere la ligamente, intervenita cu citeva etape inainte de finalul campionatului. In Coreea de Sud, prima liga are 12 formatii, care joaca intre ele de patru ori pe sezon, competitia incepind in martie si terminindu-se in noiembrie.

– Cu ce ocazie la Craiova, Gabi?

– In vacanta. Fiind accidentat si cum echipa mea nu mai are sanse la titlu, nu mai era deci nimic de facut, cei de acolo mi-au zis ca pot veni acasa, dupa 10 luni. Oricum, vor schimba antrenorul.

– Cine este antrenorul si cine ii va lua locul?

– Acum, pe banca tehnica se afla unul Kim, cel mai titrat antrenor din Coreea de Sud. El va fi inlocuit de Bum Kun-Cha, care a jucat si prin Germania.

– Se va intoarce Gabi Popescu la Universitatea?

– Nici vorba! Sint multumit de tot ce am gasit in Coreea. Financiar nu se compara, este super! Mai am doi ani de contract. Nu ma voi intoarce nicaieri in tara, nu e vorba doar de Universitatea. Imi place totul in Coreea, este o tara supercivilizata. Imi pare rau ca nu sint acum acolo!

– Ai vazut Universitatea la antrenament. Cum ti se pare echipa?

– Nu pot sa imi dau seama imediat, nici nu am apucat sa vorbesc cu nimeni, insa ii vad pe Rada, pe Stancu, pe care ii stiu destul de bine, mai sint si alti tineri si cred ca sint jucatori cu posibilitati de exprimare in viitor. Au mult de lucru, dar sint convins ca vor face treaba.

– Mai este vreun roman in Coreea?

– Nu! Sint singurul. Mai sint patru sirbi, in rest, numai brazilieni.

– Cum se descurca Gabi Popescu cu limba?

– Vorbesc in engleza. La inceput am avut doua translatoare, sint doua romance casatorite cu doi coreeni, iar la echipa am avut doi manageri care traduceau pentru ca jucatorii de acolo nu stiu decit coreeana.

– Cum te intelegi cu bucataria asiatica sau ai mincat doar mincare europeana?

– Nu am mincat decit mincare asiatica! Imi place foarte mult. Cit despre ce a aparut undeva ca maninc carne de ciine, cind a auzit mama, mi-a dat telefon si a zis ca-mi trimite o oala cu sarmale! Oricum, nu este vorba de ciini de pe strada, ei au o rasa speciala, care traieste in crescatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS