17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea si-a batut joc de Lazio chiar la Roma!

Chelsea si-a batut joc de Lazio chiar la Roma!

Formatia engleza Chelsea Londra a reusit marti scorul serii in cadrul etapei a patra a Ligii Campionilor, dupa ce a invins, in Grupa G, echipa italiana Lazio Roma, cu 4-0. Internationalul roman al londonezilor, Adrian Mutu, a fost titular in lotul lui Claudio Ranieri, dar a fost schimbat, in minutul 57, cu danezul Gronkjaer. Se pare ca tehnicianul formatiei de pe „Stamford Bridge“ nu a vrut sa riste ca „briliantul“ sa primeasca si al doilea cartonas galben, dupa primul aratat de arbitrul rus al intilnirii, in minutul 41, mai ales ca jucatorul lazial Sinisa Mihailovici l-a provocat, nu o data, pe atacantul roman.

Mihailovici a fost cel care a fost eliminat, pentru cumul de cartonase, in minutul 53. Suspendarea sa s-ar putea sa fie mai lunga decit de obicei, deoarece fundasul sirb risca sanctiuni disciplinare din partea UEFA si pentru ca l-a scuipat pe atacantul „tricolor“.

Chelsea a deschis scorul prin reusita lui Hernan Crespo din minutul 15, cind argentinianul a speculat o greseala a portarului lui Lazio, Sereni, care a respins o lovitura libera executata de Juan Sebastian Veron, in pieptul lui Crespo. Au urmat golurile semnate Eidur Gudjohnsen (’70), Damien Duff (’75) si Frank Lampard (’80). Dupa ce Lazio a evoluat, aproape toata repriza, in zece oameni, egalitatea numerica a fost restabilita in ultimul minut al partidei, cind fundasul „albastrilor“, Glen Johnson, a primit al doilea cartonas galben, si automat pe cel rosu.

In celalalt meci al Grupei G, echipa turca antrenata de Mircea Lucescu, Besiktas Istanbul, s-a impus destul de greu, pe teren propriu, in fata formatiei Sparta Praga, pe care a invins-o cu scorul de 1-0. Golul de la Istanbul a fost marcat de Ronaldo Guiaro, in minutul 82. Desi promisese ca va inscrie, Daniel Pancu, titular in partida de marti seara, nu a reusit sa impinga balonul in plasa. Cu toate acestea, internationalul tricolor a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai gazdelor. Mircea Lucescu a recunoscut ca, la pauza, le-a spus elevilor sai sa-si asume riscul de a ataca mai mult. „Cred ca am jucat foarte bine, iar jucatorii au dat tot ce au putut. Am pregatit meciul bine si i-am presat tot timpul, pina in careul lor. La pauza le-am spus jucatorilor mei sa-si asume riscul de a ataca mai mult si astfel ne-am creat mai multe ocazii de gol. Stiam ca va fi un meci greu, dar ca putem cistiga daca ne vom face jocul, asa cum am facut-o in aceasta seara (marti seara – n.r.). Acum trebuie sa luam puncte de la Lazio“, a spus tehnicianul roman, referindu-se la urmatoarea partida, care va avea loc pe 26 noiembrie, in deplasare, la Lazio. In prezent, Chelsea Londra conduce, cu noua puncte, in clasamentul grupei, urmata de Besiktas, cu sase puncte si de Sparta si Lazio, cu cite patru puncte.

Lobont, Mitea si A. Stoica au incasat-o

Titulari au fost si portarul Bogdan Lobont si Nicolae Mitea la Ajax Amsterdam, invinsa, cu 3-2, de formatia spaniola Celta Vigo, in cadrul Grupei H a Ligii Campionilor. Portarul echipei nationale a Romaniei nu s-a putut opune golurilor marcate de Luccin, in minutul 25 din penalti, Milosevici (’39) si Vagner, in minutul 63.

Pentru „lancierii“ din Amsterdam au marcat Sonck (’53) si Van der Vaart (’82). Jucatorul Grygera de la Ajax a primit cartonasul rosu in minutul 90 al partidei de la Vigo. In celalalt meci al grupei, detinatoarea en-titre a trofeului, AC Milan, a reusit sa se impuna, cu 1-0, in deplasare, in fata formatiei belgiene FC Bruges. Echipa romanului Alin Stoica reusise, in urma cu doua saptamini, pe „San Siro“ sa invinga, tot cu 1-0, formatia italiana. Internationalul roman a fost trimis pe teren in minutul 62, in locul slovenului Nastja Ceh, fapt care a fost catalogat ca fiind cea mai inspirata schimbare a antrenorului formatiei belgiene, Trond Sollied. Golul milanezilor a fost marcat de brazilianul Kaka, in minutul 37. Cu doua minute mai devreme, capitanul „rossoneri-lor“, Paolo Maldini, se accidentase si fusese inlocuit cu italianul Alessandro Costacurta. „Paolo are o problema musculara, mai mult ca sigur o intindere. Dupa un examen medical aprofundat vom vedea care este gravitatea leziunii sale. Eu sper insa ca nu este nimic grav“, declara, dupa meci, antrenorul milanezilor, Carlo Ancelotti. In clasamentul Grupei H conduce AC Milan, cu sapte puncte, urmata de Ajax Amsterdam cu sase puncte, Celta Vigo cu cinci si FC Bruges cu patru.

Sinmartean a jucat putin

In cadrul Grupei E a Ligii Campionilor, formatia greaca Panathinaikos Atena, la care evolueaza si romanul Lucian Sinmartean, a fost invinsa, pe teren propriu, cu 3-1, de echipa germana VfB Stuttgart. Golurile gruparii din Bundesliga au fost marcate de Fyssas (’68 – autogol), Kuranyi (’75), Hinkel (’77). Golul formatiei din capitala Greciei, pentru care Sinmartean a intrat pe teren in minutul 72, in locul lui Michaelsen, l-a marcat Konstantinou (’60). In celalalt meci al grupei, Manchester United a invins, pe teren propriu, cu scorul categoric de 3-0, formatia scotiana Glasgow Rangers. Golurile de pe „Old Trafford“ au fost marcate de Forlan (‘6) si Ruud Van Nistelrooy, care a reusit dubla in minutele 43 si 60. Clasamentul Grupei E arata astfel: 1. VfB Stuttgart – 9 puncte, 2. Manchester United – 9 p, 3. Glasgow Rangers – 4 p, 4. Panathinaikos – 1 p.

„Galacticii“ s-au poticnit la Belgrad

Grupa F a fost cea care a furnizat surpriza serii, pleiada de staruri de la campioana Spaniei, Real Madrid, nereusind sa obtina victoria, in deplasare, in fata lui Partizan Belgrad. Partida s-a incheiat la egalitate, 0-0. In celalalt meci al grupei, campioana Portugaliei, FC Porto, a invins pe teren propriu, cu 1-0, echipa franceza Olympique Marseille. Singurul gol al intilnirii a fost marcat de Alenichev, in minutul 21. In ciuda rezultatului egal de marti seara, Real Madrid continua sa fie lidera in clasamentul Grupei F, cu zece puncte, urmata de FC Porto, care are sapte puncte, Olympique Marseille – trei puncte si Partizan Belgrad – doua puncte. Urmatoarele meciuri ale grupelor E, F, G si H se vor disputa pe 26 noiembrie, dupa urmatorul program: Grupa E: VfB Stuttgart – Glasgow Rangers, Panathinaikos Atena – Manchester United; Grupa F: Olympique Marseille – Real Madrid, FC Porto – Partizan Belgrad; Grupa G: Chelsea Londra – Sparta Praga, Lazio Roma – Besiktas Istanbul; Grupa H: Ajax Amsterdam – AC Milan, Celta Vigo – FC Bruges.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS