15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAm avut o echipa de profesionisti!

Am avut o echipa de profesionisti!

• Pavel Badea a reusit sa-si tina jucatorii departe de scandalurile de la club • Bundea a fost cel mai bun om de pe teren, iar Stinga a avut o evolutie laudabila, mai ales in repriza secunda • „Badita“ s-a trecut pe lista rezervelor, dar a renuntat sa intre pe teren

„U“ Craiova – Ceahlaul 2-0

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori 2.500.

• Au marcat: Bundea ’36, McBreen ’44

„U“ Craiova: Guso 6,5 – Murgan 6(’58, Moti 6), Papura 6,5, Rada 6 – Vigariu 6, Bundea 7,5, Plesan 6(’78, Biemme), Stinga 7, I. Stancu 6 – Njock 5 (’70,Borbely 5), McBreen 6,5. Antrenor: P. Badea.

Ceahlaul: Lefter 6 – Goian 5, Alistar 5 (’46, Bogdanovici 5,5), Nohai 4 – C. Ilie 5, Solomon 5 (’46, Purica 5,5), Enache 5, Luput 5, Botez 5,5 – Burdujan 5 (’63, Axinia 5), M. Nemtanu 5,5. Antrenor: V. Hizo.

• Au arbitrat: S. Corpodean 6 – M. Savaniu 7, C. Nica 5.

• Observatori: Al. Popescu, I. Igna.

• Cartonase galbene: Murgan, Vigariu, I. Stancu (2), Biemme / Nohai.

• Cartonas rosu: I. Stancu ’88

• Filmul golurilor: min. 36, 1-0: Stinga a strecurat mingea printre fundasii moldoveni spre Bundea, iar acesta, plecat dintr-o pozitie suspecta de ofsaid, l-a driblat pe Lefter si a sutat in plasa; min.44, 2-0: Vigariu l-a deschis excelent pe McBreen, liber pe partea dreapta, si acesta a sutat de la16 metri pe jos, la colt, lasindu-l fara replica pe Lefter.

Dupa furtuna, la Craiova a venit si soarele. Victoria, scor 2-0, cu Ceahlaul, obtinuta dupa o seceta de 70 de zile, a dezamorsat „bomba cu ceas“ plasata chiar de conducatorii clubului craiovean. Meritul este in totalitate al antrenorului si al jucatorilor, care au ramas imuni la circul produs de cei care ar fi trebuit sa le asigure linistea. Zgindariti de cele petrecute cu doar o zi inainte, alb-albastrii au dovedit tarie de caracter, au trecut peste „complexul Ceahlaul“ instituit in Banie in ultimele cinci sezoane, iar la final au plecat fericiti acasa. Nici nu se putea altfel dupa cum au decurs ostilitatile pe „orezaria“ de pe „Ion Oblemenco“. Cu un Bundea in mare forma, vizibila si in etapa trecuta la Alba Iulia, cu un Ovidiu Stinga aproape de ceea ce se doreste de la el si cu un atacant Daniel McBreen dornic parca de razbunare pentru toate nereusitele anterioare, Stiinta putea face scor cu trupa lui Viorel Hizo, antrenorul care nu a stiut ce-i suferinta in ultimii trei ani la Craiova. Cele doua goluri marcate in prima repriza s-au dovedit suficiente pentru obtinerea celor trei puncte, care descatuseaza echipa, in perspectiva viitoarelor dispute. Daca la final tabela de marcaj ar fi aratat o diferenta de cinci-sase goluri nu ar fi mirat pe nimeni, insa Universitatea sufera inca la capitolul finalizare. Totusi, si asa, imbucurator este faptul ca elevii lui Badea isi creeaza situatii de gol, iar in timp, cind stabilitatea va domina, vor incepe sa apara si reusitele numeroase. Pina una-alta, trebuie sa speram ca meciul cu Ceahlaul a fost un nou inceput, nu mai conteaza al citelea. Important este ca macar de acum inainte, cel putin echipa sa nu mai fie in suferinta. In plus, cum orice final fericit are si o urma de regret, de aceasta data, regretul vine din faptul ca Pavel Badea nu ne va mai bucura cu evolutiile sale din teren, cel putin in urmatoarea partida, dupa cum declara la conferinta de presa ce a urmat meciului: „Sint adeptul ideii conform careia echipa care cistiga nu se schimba“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS