10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPlesan in alb si negru

Plesan in alb si negru

Tinarul mijlocas craiovean, Mihaita Plesan, nu mai este acelasi jucator constant, care anul trecut intra chiar in vederile selectionerului Anghel Iordanescu, fiind convocat la trei actiuni ale lotului national. Daca in returul campionatului trecut Mihaita evolua la fel, adica bine, acum, prestatiile sale oscileaza de la meci la meci. Ca un exemplu, luam numai evolutiile internationalului de tineret din ultimele doua confruntari, cea de acasa, cu „Poli“ AEK si cea din deplasare, de la Alba Iulia. Daca in meciul cu timisorenii, Plesan a fost poate cel mai bun de pe teren, la Alba Iulia, mijlocasul de inchidere al craiovenilor a fost destul de precipitat. E drept, a incercat multe, dar nu prea i-a iesit mai nimic. De fapt, a tinut prea mult de minge, a insistat pe actiuni personale, fiind practic cel mai individualist component al trupei lui Pavel Badea.

I s-au urcat fumurile la cap!

De cind este in atentia selectionerului, fie pentru nationala mare, fie pentru cea de tineret, Plesan are un comportament destul de ciudat, dupa cum afirma apropiati ai acestuia. Mai mult, cei din anturajul sau considera ca evenimentele petrecute in aceasta vara, cind mijlocasului de 20 de ani al Universitatii i s-a marit si contractul de joc, i-au facut mai mult rau decit bine. O data cu prelungirea acordului cu formatia alb-albastra pe inca cinci ani, jucatorul reprofilat de Sorin Cirtu din rezerva de atacant in titular pe postul de mijlocas a trecut de la un salariu anual ce se invirtea in jurul a 5.000 de dolari la unul de sase-sapte ori mai mare. In plus, faptul ca si-a cumparat apartament, masina si are un cont destul de frumusel in banca l-a transformat intr-un om „plin de el“, si acest lucru ii poate fi fatal.

In situatia sa au fost destui jucatori, poate mai talentati decit el, si pina la urma s-au ratat. Acum, Mihaita poate avea neplaceri daca nu revine cu picioarele pe pamint. Totusi, trebuie remarcat ca, indiferent de modul de a se comporta cu prietenii si nu numai, Plesan nu si-a schimbat stilul de viata, fiind acelasi baiat cuminte, caruia nu-i place sa-si piarda noptile prin discoteci, iar atunci cind iese in oras nu consuma altceva decit apa si suc.

Beldeanu este de alta parere

Desi mai multi sustin ca Plesan este alt om si in relatiile cu prietenii, Aurica Beldeanu, care i-a fost antrenor la juniori, la formatia de tineret, iar acum este unul dintre secunzii echipei mari, spune altceva: „Nu este adevarat! Plesan este cel mai bun jucator al Universitatii de la mijlocul terenului. Recupereaza bine, paseaza, isi creeaza ocazii“. Cit despre comportamentul cu prietenii, Beldeanu a spus: „Nu am de unde sa stiu. Asta nu e treaba mea“.

Pavel Badea, antrenorul jucator al craiovenilor, fost coleg de camera cu Mihaita, a spus despre acesta: „Fotbalistic, Mihaita este cel mai constant jucator al meu de cind sint antrenor. Are calitatile necesare pentru a deveni liderul echipei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS