10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu ne putem grabi mai repede?

Nu ne putem grabi mai repede?

Ca sa visam la cupe europene, trebuie sa jucam la fel de bine ca Steaua, Dinamo si Rapid. Cu lotul de acum si cu vinzoleala interminabila de la club, Universitatea isi poate face doar planuri indraznete, mai ales ca la acest capitol ne pricepem foarte bine…

Mi-e greu sa cred ca exista olteni – ma gindesc la suporteri si la ziaristi – care pot face rau echipei. Mai mult, m-am lamurit ca toata lumea este alaturi de antrenor si de jucatorii capabili ai Universitatii, sustinindu-i neconditionat, chiar si in momentele dificile.

Ca tot veni vorba despre jucatori de valoare… Craiovenii stiu fotbal, asa ca Guso, Daouda, Papura, Bundea, Badea si Plesan nu au avut niciodata probleme cu oamenii din tribune. In schimb, suporterii nu iarta atunci cind discuta despre tot lotul, unul destul de firav.

Ca sa fi facut rau Craiovei, ar fi trebuit ca ziaristii sau suporterii olteni sa-i fi cumparat ei pe Paduret, Savu, Chihaia si Romica Stancu dupa care sa-i fi cedat la Steaua, Dinamo sau Rapid, lasindu-l pe Staicu cu buza umflata. Evident, nu a fost cazul, ba chiar fostul antrenor, Sorin Cirtu, s-a trezit dat afara tocmai pentru ca a cerut cu insistenta fotbalisti!

Fara suparare, nu oamenii din afara clubului au influentat negativ viata Universitatii, ideea este expirata, desi inca se foloseste. Apoi, nimeni nu spune ca viitorul este compromis, dar pentru a fi roz este nevoie sa se actioneze imediat. Ca sa te bati cu Steaua, Dinamo si Rapid nu ai nevoie de ziaristi si suporteri campioni, iti trebuie antrenori si fotbalisti care sa-ti permita sa visezi la campionat.

Probabil ca in iarna, daca este sa credem inca o data in promisiuni, se va proceda la intarirea masiva a Universitatii. Totusi, ramin la impresia ca perioada ramasa pina atunci putea fi administrata si altfel, cistigindu-se timp. Adica, daca despre achizitii de jucatori nu putea fi vorba, o conducere tehnica stabila ar fi transformat si ultima parte a turului intr-un avantaj pentru viitorul Universitatii. Cu Badea si ceilalti interimari, cu anumiti fotbalisti care in mod sigur vor fi disponibilizati in iarna, dar care acum sint folositi constant, meciurile oficiale ramase pina la iarna sint tratate, intr-un fel, ca niste amicale. Iar in aceasta perioada, experimentala pentru olteni, Steaua, Dinamo si Rapid, advesare cu care noi vrem sa ne masuram, lucreaza cu presiune maxima si, chiar daca nu ne convine, se departeaza tot mai mult (nu vorbim de clasament!) de restul lumii, inclusiv de Universitatea. Si ca sa-i mai ajungem vreodata pe bucuresteni, ar cam trebui sa ne grabim, dar nu incet…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS