24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu l-a salvat pe Ranieri de la demitere

Mutu l-a salvat pe Ranieri de la demitere

• La limita imposibilului: campioana Europei, AC Milan, a fost invinsa pe teren propriu de FC Bruges • Daniel Pancu a inscris pentru Besiktas, dar echipa antrenata de Lucescu a pierdut cu 1-2 meciul cu Sparta Praga • Dupa partida Ajax – Celta Vigo, 1-0, Bogdan Lobont a fost supranumit „Portarul de cauciuc“ de catre ziaristii olandezi

Ultimele meciuri ale etapei a treia din cadrul fazei grupelor Ligii Campionilor s-au disputat miercuri seara. Cea mai mare surpriza a acestei runde s-a produs pe stadionul „Giuseppe Meazza“, unde campioana Europei, AC Milan, a fost invinsa pe teren propriu, scor 0-1, de FC Bruges, printr-un gol marcat in prima repriza de catre Andres Mendoza.

Sa remarcam ca cinci fotbalisti romani au fost prezenti pe teren in meciurile de miercuri din Liga Campionilor. Mutu a jucat 87 de minute si a marcat in minutul 65, aducind victoria echipei sale, Chelsea, scor 2-1, in partida cu Lazio. Echipa pregatita de Mircea Lucescu, Besiktas, a cedat la Praga, cu 1-2, in disputa cu formatia locala Sparta, intr-un meci in care Daniel Pancu a marcat, in minutul 60, din penalti. Jucatorul echipei FC Bruges, Alin Stoica, a intrat pe gazon in prelungirile partidei de la Milano, in locul slovenului Nastja Ceh. La Ajax, invingatoare cu 1-0 in fata spaniolilor de la Celta Vigo, au jucat ambii romani, portarul Bogdan Lobont bifind toate minutele, in timp ce Nicolae Mitea a intrat in minutul 39, in locul lui Rafael van der Vaart.

Grupa E

Dupa infringerea suferita runda trecuta, 1-2, in deplasare, cu VfB Stuttgart, Manchester United nu a avut decit varianta victoriei in partida de miercuri, de la Glasgow, cu Rangers, pentru a-si pastra intacte sansele de a accede in faza eliminatorie a Ligii Campionilor. Meciul de pe „Ibrox“ a fost foarte spectaculos, englezii deschizind scorul inca din minutul cinci, prin Phil Neville. Elevii lui Alex Ferguson au raspuns cu contraatacuri periculoase asaltului scotienilor asupra portii lui Howard, insa, in ciuda numeroaselor ocazii de gol, nu s-a mai schimbat nimic pe tabela de marcaj.

VfB Stuttgart a facut instructie cu Panathinaikos Atena, care, tinind cont de rezultatele inregistrate in acest sezon, este considerata cea mai slaba echipa a actualei editii a Ligii Campionilor. Formatia pregatita de Felix Magath a inceput meciul in forta si conducea la pauza cu 2-0, gratie golurilor marcate de Szabics (’13) si Soldo (’25). In partea a doua a partidei nu s-a mai intimplat nimic notabil, germanii pastrind cu usurinta avantajul pe care l-au avut inca din prima repriza.

Grupa F

„Echipa galactica“, Real Madrid, a avut miercuri seara o partida neasteptat de dificila in compania sirbilor de la Partizan Belgrad. Atit cit le-a stat in putinta, elevii lui Lothar Matthäus i-au pus probleme portarului spaniol Casillas, care a depus eforturi mari pentru a-si pastra poarta neperforata. Singurul gol al meciului de pe „Santiago Bernabeu“ a fost marcat in minutul 38 de catre Raul, care a reluat cu capul din apropiere mingea centrata din corner de Beckham si recentrata de Figo. Pozitia din care Raul a inscris a fost suspecta de ofsaid.

Cele mai multe goluri ale etapei de miercuri s-au marcat pe stadionul „Velodrome“ din Marseille, acolo unde Olympique a pierdut, cu 2-3, partida cu FC Porto. Francezii au deschis scorul prin Drogba (’24), dar lusitanii au intrat in avantaj la cabine gratie golurilor inscrise de Maniche (’31) si de Derlei (’35). Dupa pauza, Alenicev a majorat scorul la 3-1 pentru FC Porto (’81), Marseille reusind apoi doar sa reduca din diferenta, prin Marlet (’84).

Grupa G

Echipa antrenata de Mircea Lucescu, Besiktas Istanbul, a pierdut cu 1-2 partida disputata in deplasare cu Sparta Praga. Dupa o prima repriza anosta, cehii au deschis scorul in minutul 58, Zelenka finalizind din careu o actiune personala. Dupa numai doua minute, Daniel Pancu a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj dintr-un penalti acordat pentru o interventie a portarului Blazek asupra lui Sergen. Ultimul gol al partidei de pe „Toyota Arena“ a fost marcat de Poborsky, cu sase minute inainte de final.

Cea mai spectaculoasa partida a serii s-a disputat pe stadionul „Stamford Bridge“ din Londra, intre Chelsea si Lazio Roma. Desi au dominat prima repriza, jucatorii formatie britanice nu au reusit sa inscrie, Mutu si Lampard irosind citeva bune oportunitati de gol. Colac peste pupaza, in minutul 38 Simone Inzaghi l-a invins pe portarul Cudicini, profitind de o bilbiiala a apararii adverse. In repriza secunda, supusii „tarului“ Abramovici si-au continuat asaltul asupra portii lui Peruzzi, iar Lampard a restabilit egalitatea cu un sut superb de la 20 de metri, finalizind astfel o actiune rapida initiata de Mutu si continuata de Duff si de Gudjohnsen. In minutul 65, Mutu a luat o actiune pe cont propriu si, dupa ce a combinat cu Gronkjaer, a sutat cu dreptul de la opt metri, fundasul Stam a respins, dar atacantul roman a recuperat balonul si l-a trimis cu stingul la colt. „Strigatul de lupta“ al suporterilor londonezi, „Mu-tu! Mu-tu!“, s-a auzit minute in sir pe „Stamford Bridge“, fotbalistul roman fiind aplaudat in picioare de 40.000 de spectatori atunci cind, in minutul 87, a parasit terenul, lasindu-i locul lui Joe Cole. Cel mai fericit de prestatia lui Mutu a fost insa antrenorului Claudio Ranieri, golul „Briliantului“ salvindu-l de la demiterea pe care i-o promisese Abramovici in cazul in care Chelsea nu ar fi invins-o pe Lazio. Victoria din aceasta partida, 2-1, a propulsat formatia londoneza in fruntea clasamentului grupei G, echipa antrenata de Claudio Ranieri avind sase puncte dupa trei etape.

Grupa H

Nici cei mai fanatici suporteri ai echipei belgiene FC Bruges nu credeau ca favoritii lor vor putea sa invinga campioana Europei, AC Milan, chiar in fieful acesteia, „Giuseppe Meazza“. Si totusi surpriza s-a produs, gratie golului marcat in minutul 33 de catre Andres Mendoza, dar si egoismului atacantilor Sevchenko si Inzaghi, care, decit sa combine intre ei, mai bine le dau mingea adversarilor. Sa remarcam si prestatia deosebita a portarului belgian Verlinden, care a avut citeva interventii la limita imposibilului.

Evolutia extraordinara pe care a avut-o miercuri seara Bogdan Lobont, in partida Ajax – Celta Vigo, 1-0, i-a determinat pe ziaristii olandezi sa-l numeasca pe goal-keeper-ul roman „Portarul de cauciuc“. Gratie evolutiei lui Lobont, dar si golului superb marcat de Ibrahimovici, care a finalizat in minutul 53 dupa ce a driblat trei adversari, Ajax Amsterdam a trecut in fotoliul de lidera a grupei H. Sa remarcam ca Nicolae Mitea a intrat pe teren in prima repriza, in locul lui Rafael van der Vaart, care s-a accidentat, si a avut o prestatie destul de buna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS