14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZicu este curtat de Inter Milano, iar Stoican a semnat cu Sahtior

Zicu este curtat de Inter Milano, iar Stoican a semnat cu Sahtior

Fanii „ciinilor rosii“ au inceput sa se trezeasca din euforia calificarii echipei Dinamo in turul secund al Cupei UEFA dupa ce au aflat ca mai multi jucatori ai clubului din Soseaua „Stefan cel Mare“ au fost vinduti sau sint la un pas de a fi transferati la alte grupari. Primul pe lista a fost Stoican, care a semnat deja cu Sahtior Donetk, iar urmatorii sint Zicu, aflat in atentia clubului Inter Milano, si Marica, monitorizat de Chelsea.

„Zicu este noul Hagi“

Cotidianul italian Tuttosport a scris ca Massimo Moratti, patronul clubului Internazionale Milano, s-a aratat incintat de evolutia atacantului dinamovist Ianis Zicu si pare interesat sa-l achizitioneze.

„Ianis Zicu, fantezistul echipei Dinamo Bucuresti, nu a implinit inca 20 de ani, dar poate fi comparat cu marele Hagi“, a scris Tuttosport intr-un articol intitulat „Moratti vrea sa si-l daruiasca pe Zicu, noul Hagi“.

Cotidianul citat a mai notat ca Zicu s-a declarat pregatit pentru marele salt al carierei sale. „Sint decis sa ma pregatesc cit mai bine si sa-mi continuu evolutiile de pina acum. Sint gata pentru marele salt“, a spus Zicu.

Stoican va primi 350.000 USD pe sezon

Daca achizitionarea lui Zicu este, deocamdata, doar la statutul de intentie, in schimb, un alt jucator al „ciinilor rosii“, Flavius Stoican, va parasi mai mult ca sigur clubul Dinamo. Stoican a semnat deja un contract pe cinci ani cu gruparea Sahtior Donetk, unde mai evolueaza romanii Razvan Rat si Daniel Florea, si va primi un salariu anual de 350.000 de dolari. Dinamo l-a cedat pe Stoican pentru 600.000 de dolari, suma care va fi impartita intre clubul bucurestean si Gigi Netoiu.

„Din punct de vedere material, imi pare foarte bine ca am ajuns aici, pentru ca o sa cistig de cel putin sase ori mai mult decit la Dinamo. Dar imi pare rau ca am plecat de la Dinamo, pentru ca incepuseram sa formam o familie si ne mergea foarte bine“, a spus Flavius Stoican, care a efectuat joi dimineata vizita medicala La Donetk, revenind la Bucuresti in cursul serii.

Andone vrea ca Stoican sa plece din iarna

Tehnicianul dinamovistilor, Ioan Andone, a spus ca isi doreste ca Stoican sa plece la gruparea ucraineana Sahtior Donetk dupa incheierea turului campionatului. „Cluburile trebuie sa se inteleaga in privinta lui Stoican. As vrea sa plece din iarna“, a mentionat Andone.

Antrenorul dinamovist a precizat ca intelege decizia lui Stoican de a pleca la Sahtior Donetk. „Eu stiam din vara de transfer, dar am zis sa ramina la noi, pentru ca este un component de baza al nationalei. Insa ii inteleg decizia. Are 27 de ani si i s-a oferit un contract foarte avantajos“, a spus Andone.

Referitor la ofertele primite de Dinamo de la Sahtior pentru Stoican si de la Inter Milano pentru Ianis Zicu, Ioan Andone considera ca se intimpla lucruri ciudate cu gruparea din Soseaua „Stefan cel Mare“. „Anul trecut eram in zona retrogradarii, iar acum, dupa opt etape, sint oferte de la Sahtior si de la Inter“, a spus Andone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS