19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Minunea Badea“ nu s-a produs

„Minunea Badea“ nu s-a produs

„U“ Craiova – „Poli“ AEK Timisoara 0-0

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori 600.

„U“ Craiova: Guso – Murgan, Papura, Rada – Bundea, Plesan, Stinga, Badea (’61, Vigariu), Preda (’25, I. Stancu) – McBreen (’65, Bratu), Borbely. Antrenor: Pavel Badea.

„Poli“ AEK: C. Grigore – A. Dumitru, Fl. Batrinu (’64, Angheluta), Ir. Voicu, Soltuz, Poenaru (’53, Balace) – Balauru, Suleap, R. Stancu – Buia – Silvasan (’89, C. Prodan). Antrenor: Basarab Panduru.

• Au arbitrat: A. Helesteanu – D. Burloiu, A. Vidan.

• Cartonase galbene: Preda, Plesan, Papura, Murgan / Poenaru.

Din cauza ploii, meciul Universitatea – „Poli“ AEK a inceput cu o ora intirziere

Terenul de joc al stadionului „Ion Oblemenco“ era aseara imbibat cu apa, din cauza ploii cazute in ultimele 48 de ore, devenind impracticabil, motiv pentru care, la ora 20.00 – ora programata pentru desfasurarea partidei Universitatea – „Poli“ AEK – arbitrul de centru Anton Helesteanu (Iasi) a constatat ca nu sint intrunite conditiile disputarii normale a meciului. Cu tot efortul gazdelor, de a indeparta apa de pe teren, partida nu a putut incepe la ora 20.00, deoarece a continuat sa ploua. Intilnirea a inceput totusi cu o ora intirziere. Inaintea inceperii partidei s-a pastrat un moment de reculegere in memoria celui care a fost Zoltan Crisan, iar Universitatea a evoluat intr-un echipament asemanator celui al Craiovei Maxima de acum doua decenii, pe care l-au schimbat la pauza. Pe tricoul alb era inscriptionat „Respectul nostru etern, Zoli!“

Suporterii Universitatii au afisat urmatoarele bannere: „Oblemenco, Crisan, Otet, Domozina, Neamtu, Strimbeanu, Deselnicu – Craiova, trezeste-te, iti mor campionii!“ si „Istoria va obliga sa reinviati legenda!“.

Primul punct din cariera de antrenor

Badea a debutat ca antrenor in fata propriilor suporteri cu o remiza, „alb-albastrii“ nereusind sa strapunga defensiva lui „Poli“ AEK. Terenul greu si-a pus amprenta asupra evolutiei celor doua echipe si, in special, asupra Universitatii, formatie nevoita sa construiasca mai mult. Singurele solutii eficiente s-au dovedit suturile de la distanta, iar oltenii au incercat acest lucru, dar au gasit in Catalin Grigore un adevarat inger pazitor pentru buturile timisorene. In prima repriza, acesta a scos de sub bara sutul usor deviat al lui Plesan si a avut noroc la „torpilele“ din lovitura libera trimise de Papura si Rada. In partea secunda, asediul craiovenilor la poarta banateana a continuat, dar Bundea, in doua rinduri, Plesan sau Bratu nu au putut sa-l invinga pe Grigore. Oaspetii au pus probleme doar prin citeva contre rapide, cu Silvasan in prim plan, acesta, in minutul 67, dindu-le mari emotii oltenilor. Forcingul de final al elevilor lui Badea nu a adus golul mult dorit, care isi trece in cont primul punct din cariera de antrenor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS